UBIJENE DVE OSOBE U PUCNJAVI U NEMAČKOJ: Muškarac ranio i dve žene, pa izvršio samoubistvo!

Autor:

Svet

14.07.2024

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počinilac je navodno lovac

UBIJENE DVE OSOBE U PUCNJAVI U NEMAČKOJ: Muškarac ranio i dve žene, pa izvršio samoubistvo!

Foto: John Sibley/REUTERS

Tragičan događaj se odigrao u Lautlingenu, selu u nemačkoj saveznoj državi Baden-Virtemberg, kada je jedan muškarac ubio dve osobe, pre nego što je okončao sopstveni život.

Takođe, dve žene su zadobile ozbiljne povrede u napadu.

Počinilac, navodno lovac, izvršio je porodični zločin pre nego što je okončao svoj život. Policija navodi da šira zajednica nije u opasnosti.

Prema podacima nadležnih organa, posedovao je više komada registrovanog vatrenog oružja. Na licu mesta nalaze se ekipe Hitne pomoći, kao i dva helikoptera uz stotinak pripadnika policije. Građanstvo nije ugroženo, saopštila je policija.

Da podsetimo, jeziva pucnjava dogodila se i u subotu popodne u Pensilvaniji.

Naime, na Donalda Trampa izvršen je pokušaj atentata dok je držao govor na predizbornom skupu u Pensilvaniji. On je ranjen u uho, a tragovi krvi bili su vidljivi na njegovom licu. Napad na bivšeg predsednika SAD izvršio je mladić Tomas Metju Kruks (20). On je objavio video na društvenim mrežama uoči atentata u kojem je rekao: "Ja sam Tomas Metju Kruks. Mrzim republikance, Mrzim Donalda Trampa".

Napadača je likvidirala Tajna služba, a poginula je još jedna osoba iz publike koju je upucao atentator

Napadač nije imao kriminalnu prošlost prikazanu u sudskim spisima Pensilvanije, a službenici su rekli da nisu identifikovali motiv. Zapisnik o registraciji birača pokazao je da je Kruks bio registrovan kao republikanac, iako savezni zapisi o finansiranju kampanje pokazuju da je donirao 15 dolara Progressive Turnout Projectu, grupi liberalnog odaziva birača, putem demokratske platforme za donacije ActBlue u januaru 2021.

U nedelju rano ujutro službenici za sprovođenje zakona zatvorili su sve puteve koji vode prema domu porodice napadača u Betel Parku, južno od Pitsburga i oko sat vremena vožnje od mesta skupa u Batleru. Brojni rođaci nisu odgovorili na poruke u kojima su im mediji tražili komentar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading