OBOREN REKORD ZA OVAJ GRAD! Toliko je VRELO, da se KREJONI tope dok kažeš KEKS! Pet dana zaredom PAKAO kakav nije viđen (VIDEO)

Autor:

Svet

10.07.2024

23:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se da će visoke temperature i dalje biti prisutne

OBOREN REKORD ZA OVAJ GRAD! Toliko je VRELO, da se KREJONI tope dok kažeš KEKS! Pet dana zaredom PAKAO kakav nije viđen (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/WBNS 10TV

U Las Vegasu je zabeležena nezapamćena serija toplotnih talasa koja traje već 5 dana zaredom, sa temperaturama koje su premašile 46,1 stepen.

Nedelja je bila najkritičnija, sa rekordnih 48,8 stepeni, što predstavlja najvišu temperaturu ikada zabeleženu u ovom gradu. Ovo je izazvalo ozbiljne probleme i postavilo nove standarde za ekstremne vremenske uslove u ovoj oblasti.

Utorak: Oboren rekord za 9. jul

U utorak je zabeležena temperatura od 48,3 stepena, obarajući prethodni rekord za 9. jul od 46,6 stepeni, postavljen 2021. godine.

Ovo je samo potvrdilo da se Las Vegas suočava sa izuzetno visokim temperaturama koje prevazilaze sve prethodne podatke.

Istorija ekstremnih vremenskih uslova

Meteorolog Džon Adair, sa više od tri decenije iskustva u Nacionalnoj meteorološkoj službi južne Nevade, istakao je da je ovo najekstremniji toplotni talas koji je zabeležen u istoriji Las Vegasa od 1937. godine.

Ova činjenica jasno ukazuje na to da se grad suočava sa izuzetno ozbiljnom situacijom koja zahteva pažljivo praćenje i preduzimanje odgovarajućih mera zaštite.

Budućnost vremenskih prognoza

Prema najavama, očekuje se da će visoke temperature i dalje biti prisutne u Las Vegasu, što postavlja pitanje održivosti i bezbednosti u ovakvim ekstremnim uslovima.

Građani, kao i nadležne službe, moraju biti spremni da se nose sa ovakvim vremenskim izazovima i da preduzmu adekvatne mere kako bi zaštitili svoje zdravlje i imovinu.

Ova situacija takođe postavlja pitanje klimatskih promena i uticaja koje one imaju na vremenske uslove širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading