LEPA STJUARDESA (28) ZAROBLJENA U DUBAIJU: Preživela brutalan napad muškarca, a onda su vlasti OPTUŽILE NJU

Autor:

Svet

10.07.2024

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojka je rekla da je pokušala da sebi oduzme život nakon napada, zbog čega je zadobila teške modrice i povrede

LEPA STJUARDESA (28) ZAROBLJENA U DUBAIJU: Preživela brutalan napad muškarca, a onda su vlasti OPTUŽILE NJU

Foto: Printscreen/Facebook

Slučaj Irkinje Tori Taui (28) koju je sud u Dubaiju optužio za pokušaj samoubistva dospeo je pred irski parlament, a liderka partije Šin Fein zatražila je od irske vlade da interveniše.

Stjuardesa Taui, koja je radila kao član letačkog osoblja u avio kompaniji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, navela je da je pokušala da se ubije nakon što ju je napao njen muž, državljanin Južne Afrike.

Portparol pravne grupe Detained in Dubai (DiD) tvrdi da je Torin muž krenuo za njom sa nožem i udario je.

Tori je rekla da je pokušala da sebi oduzme život nakon napada, zbog čega je zadobila teške modrice i povrede.

Ali nakon što je odvedena u policijsku stanicu, Tori Taui se sada suočava sa optužbama za konzumiranje alkohola i pokušaj samoubistva pred sudom u Dubaiju.

Pasoš joj je blokiran i ona ne može da se vrati u Irsku.

 

 

- Ne znam šta će se desiti na sudu sledeće nedelje. Očajnički želim da se vratim kući u Irsku i da sve ovo ostavim u prošlosti. Molim premijera za pomoć - rekla je ona u saopštenju preko DiD.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da bi Taui mogla suočiti sa dugotrajnom zatvorskom kaznom u zatvoru poznatom po "kršenju ljudskih prava i mučenju".

Rada Stirling, izvršna direktorka DiD, rekla je:

- Pozivamo vlasti Dubaija da hitno odbace optužbe protiv Tori, uklone zabranu putovanja i puste je da odleti kući u Irsku sa svojom majkom.

Kako je rekla, UAE su uložili velike napore za odnose s javnošću da promovišu alkohol kao legalan u zemlji.

- U stvarnosti, ljudi se i dalje redovno terete za konzumiranje i posedovanje alkohola. Torino iskustvo nije ništa drugo do tragično i sasvim iskreno, ona je srećna što je živa. Tori je dogovorila da odleti kući u Irsku, ali kada je stigla na aerodrom, rečeno joj je da je slučaj njenog supruga protiv nje odbačen, ali je zabrana putovanja ostala - rekla je Stirling.

Liderka Šin Feina, Meri Lu Mekdonald, rekla je danas u irskom parlamentu da se Tori nalazi pod ogromnim stresom i da želi da se vrati kući.

Mekdonald je pozvala irskog premijera Sajmona Harisa da hitno interveniše i obezbedi njen povratak u Irsku.

Premijer Haris je kazao da nije u potpunosti upoznat sa slučajem, ali da će rado u saradnji sa Mekdonaldovom i ostalim kolegama intervenisati kako bi videli kako da pomognu irskoj državljanki koja se, po svemu sudeći, našla u užasnim okolnostima.

Tori Taui se trenutno nalazi u iznajmljenom stanu gde očekuje da se pojavi pred sudom u Dubaiju 18. jula, a upozorena je da bi mogla dobiti i zatvorsku kaznu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading