"JA SAM ZLA OSOBA" Medicinska sestra ubijala BEBE u porodilištu! Dobila još jednu DOŽIVOTNU kaznu!

Autor:

Svet

05.07.2024

21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica bebe izrazila je olakšanje zbog pravde koja je zadovoljena

"JA SAM ZLA OSOBA" Medicinska sestra ubijala BEBE u porodilištu! Dobila još jednu DOŽIVOTNU kaznu!

Foto: Cheshire Police/MEGA/The Mega Agency/Profimedia, Shutterstock

Danas je sud u Česteru doneo presudu medicinskoj sestri Lusi Letbi, osuđujući je na još jednu doživotnu kaznu zatvora.

Ovaj put, razlog za osudu bio je pokušaj ubistva novorođenčeta K, čije je disanje namerno poremećeno tokom noćne smene u februaru 2016. godine.

Emotivno svedočenje majke

Majka bebe K je iznela dirljivo svedočenje, ističući da je Lusi Letbi uništila njihov svet i zauvek promenila živote celokupne porodice.

Istakla je da beba K više nije sa njima i nikada neće imati priliku da doživi radost koju deca pružaju svojim roditeljima.

Ipak, majka je odlučna u tome da se fokusira na izgradnju ljubavlju ispunjenog života za svoju preostalu decu.

Odbrana medicinske sestre

Medicinska sestra Lusi Letbi je bila eksplicitna u svojoj tvrdnji da je nevina, iako već služi 14 doživotnih kazni zbog ubistava sedam beba i pokušaja ubistva šestoro dece.

Ovaj slučaj predstavlja još jedan tragičan podsetnik na posledice delovanja medicinskog osoblja koje zloupotrebljava svoj položaj i poverenje pacijenata i njihovih porodica.

Podsetimo, medicinska sestra Luci Letsbi, koja je radila na odeljenju neonatologije u bolnici u Velikoj Britaniji, osuđena je za još jedan pokušaj ubistva, ovaj put devojčice koja je imala samo dva sata u februaru 2016. godine.

Letbi je već osuđena na 14 doživotnih zatvorskih kazni zbog ubistva sedmoro beba i pokušaja ubistva njih šest. Sud u Mančesteru proglasio ju je krivom nakon ponovljenog suđenja.

Optužena je da je izvadila cev za disanje bebi rođenoj 15 nedelja prerano, uzrokujući pad nivoa kiseonika u krvi, te je pokušala prikriti incident dirajući ponovno u cev za kiseonik kako bi zavarala svoje kolege.

Optužena je i da nije reagovala na alarm na monitoru koji je signalizirao nedostatak kiseonika, ne pruživši potrebnu pomoć detetu.

Policija je prilikom pretresa njenog doma pronašla poruku u kojoj je Letbi napisala da "ne zaslužuje živeti" te da je "ubila ih namerno jer nije dovoljno dobra da bi se brinula za njih", izražavajući duboku krivicu i samooptuživanje.

Prilikom pretrage njenog doma, policija je pronašla jezivu poruku koju je napisala na zelenom papiriću.

- Ne zaslužujem živeti. Namerno sam ih ubila jer nisam dovoljno dobra da bih se brinula za njih. Ja sam grozna i zla osoba. Ja sam zla. Ja sam to učinila - pisalo je u poruci.

Porodica bebe izrazila je olakšanje zbog pravde koja je zadovoljena, ali su istakli da ništa ne može ublažiti bol i patnju kroz koje su prošli zbog ovog slučaja.

- Danas je pravda zadovoljena. Ali to ne umanjuje ekstremnu bol, ljutnju i patnju kroz koje smo svi morali proći - izjavila je porodica bebe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading