OGLASIO SE ISLAMSKI DŽIHAD: Uputili poruku Izraelu, sad je sve jasno kako će biti oslobođeni TAOCI

Autor:

Svet

15.06.2024

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veruje se da Hamas još drži više od 100 talaca u Pojasu Gaze, iako su najmanje 40 njih izraelske vlasti proglasile mrtvima

OGLASIO SE ISLAMSKI DŽIHAD: Uputili poruku Izraelu, sad je sve jasno kako će biti oslobođeni TAOCI

Foto: www.profimedia.rs

Oružano krilo Palestinskog islamskog džihada, Brigade Al-Kuds, saopštilo je danas da je jedini način da se oslobode izraelski taoci da se Izrael povuče iz Pojasa Gaze, okonča ofanzivu i da se postigne dogovor o razmeni izraelskih talaca za palestinske zatvorenike.

To je izjavio portparol Brigada Al-Kuds u video snimku objavljenom na Telegramu.

Islamski džihad je manji saveznik Hamasa koji je predvodio napad na jug Izraela 7. oktobra prošle godine u kojem je ubijeno 1.200 ljudi, a više od 250 uzeto za taoce, prema izraelskim podacima.

Veruje se da Hamas još drži više od 100 talaca u Pojasu Gaze, iako su najmanje 40 njih izraelske vlasti proglasile mrtvima.

Najmanje 37.296 Palestinaca ubijeno je u izraelskoj vojnoj operaciji protiv Hamasa u Pojasu Gaze od 7. oktobra, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u Gazi koje vodi Hamas.

Inače, posada broda u grčkom vlasništvu koji je plovio pod zastavom Liberije i koji je u sredu oštećen u napadu jemenskih Huta u Crvenom moru je evakuisana, a nastavlja se potraga za mornarom koji je tada nestao, saopštila je danas britanska Služba za pomorsko-trgovinske operacije (UKMTO).

Dodaje se da oštećeni teretnjak ''Tutor'' trenutno pluta u Crvenom moru, prenosi Gardijan. Huti su preuzeli odgovornost za ovaj i za napad na brod ''Verbena'', a u napadima te grupe prethodne nedelje oštećena su još dva plovila u Adenskom zalivu.

Huti, koje podržava Iran, a koji kontrolišu veći deo Jemena, izveli su desetine napada dronovima i raketama na Crveno more i Adenski zaliv od novembra prošle godine.

Huti navode da tim napadima pružaju podršku Palestincima u ratu sa Izraelom u Pojasu Gaze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading