POTPUNO RASULO MEĐU REPUBLIKANCIMA POSLE IZBORA: Za sve je kriva osoba koju cela zemlja ili OBOŽAVA ili MRZI

Autor:

Svet

12.06.2024

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne zna se više ni ko pije, a ko plaća

POTPUNO RASULO MEĐU REPUBLIKANCIMA POSLE IZBORA: Za sve je kriva osoba koju cela zemlja ili OBOŽAVA ili MRZI

Foto: Tanjug/AP

Francuska konzervativna Republikanska partija podeljena je u svojim stavovima nakon što je njen lider Erik Sjoti pozvao na savez kandidata republikanaca i krajnje desničarskog Nacionalnog okupljanja Marin Le Pen na vanrednim parlamentarnim izborima.

Lideri republikanaca sazvali su za kasnije sastanak na kojem će se razgovarati o mogućem isključenju Sjotija iz partije, javila je BFMTV.

Senatorka iz Republikanske partije Anjes Evren rekla je za tu televiziju da Sjoti više neće biti predsednik republikanaca i da će biti smenjen jer, kako je navela, nema legitimitet, preneo je Rojters.

Obrni-okreni, kod republikanaca vlada potpuni haos oko toga kako sa Marin Le Pen ili bez nje.

Stranke podeljene francuske levice obavezale su se da će predložiti zajedničke kandidate na parlamentarnim izborima, ali o tome tek treba da sklope formalni dogovor.

Francuski predsednik Emanuel Makron raspisao je vanredne parlamentarne izbore nakon što je njegova stranka Preporod izgubila od Nacionalnog okupljanja na izborima za Evropski parlament (EP) u nedelju.

Nacionalno okupljanje osvojilo je 31,47 odsto glasova na izborima za EP, dok je Preporod osvojio 14,56 odsto glasova na osnovu 100 prebrojanih glasačkih listića. Nacionalno okupljanje je osvojilo 30 mandata u EP, a Makronova stranka 13, prenosi Figaro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading