RUSI OVO NISU OČEKIVALI: Ukrajina udarila tamo gde se Moskva najmanje nadala da može (VIDEO)

Autor:

Svet

08.06.2024

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusko Ministarstvo odbrane ranije nije prijavljivalo uništavanje dronova u Severnoj Osetiji.

RUSI OVO NISU OČEKIVALI: Ukrajina udarila tamo gde se Moskva najmanje nadala da može (VIDEO)

Foto: X/Clash Report/Printscreen

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su snage PVO, 8. juna ujutro, oborile ukrajinski dron iznad teritorije Severne Osetije.

Šef Severne Osetije, Sergej Menjajlo, govorio je o tri oborena drona u Mozdoku. Prema njegovim rečima, dronovi su stigli sa ukrajinske strane.

Menjajlo tvrdi da je njihov cilj bio vojni aerodrom i da nije bilo žrtava i razaranja.

Rusko Ministarstvo odbrane ranije nije prijavljivalo uništavanje dronova u Severnoj Osetiji.

Republika se nalazi na znatnoj udaljenosti od zone borbenih dejstava. Kako napominje RBK, Severnu Osetiju i ukrajinski grad Zaporožje, koji je pod kontrolom ukrajinske vojske, deli oko 900 kilometara u pravoj liniji.

Ukrajinski mediji su tvrdili da je u proleće 2023. Rusija počela da koristi aerodrom kod Mozdoka za smeštaj i lansiranje strateških aviona.

Početkom aprila, ukrajinski dronovi napali su preduzeća u Tatarstanu prvi put od početka rata punog razmera između Rusije i Ukrajine. Posebno je napadnuta specijalna ekonomska zona Alabuga. Nalazi se otprilike 1.300 kilometara od granice sa Ukrajinom.

Ranije se najdužim udarom ukrajinskih dronova smatrao napad na naftni terminal u Sankt Peterburgu u januaru 2024. godine, kada je dron preleteo oko 900 kilometara od granice sa Ukrajinom.

Podsetimo, u subotu, 1. juna 2024. godine, Ukrajina je prvi put od početka rata iskoristila američke rakete lansirane iz samohodnog višecevnog raketnog sistema HIMARS.

Ovaj napad se desio samo dan nakon što su SAD odobrile upotrebu svog oružja koje su isporučile Ukrajini protiv ruskih ciljeva u toj oblasti.

Ukrajinske trupe su upotrebile rakete HIMARS za uništavanje naprednog sistema protivvazdušne odbrane (PVO) unutar teritorije Rusije, objavio je Dejli telegraf.

Prema izveštajima, pogođen je PVO sistem u ruskom gradu Belgorodu koji je bio opremljen raketama zemlja-vazduh S-300 ili S-400.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading