STEFANU NIJE BILO SPASA: Dečak dozivao u pomoć, a odgovor osobe koja je mogla da mu sačuva život zaledila javnost (VIDEO)

Autor:

Svet

06.06.2024

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je otvorila krivični slučaj i sada pokušava da utvrdi ko je kriv za tragediju.

STEFANU NIJE BILO SPASA: Dečak dozivao u pomoć, a odgovor osobe koja je mogla da mu sačuva život zaledila javnost (VIDEO)

Foto: Observator/Printscreen

Prahov u Rumuniji zadesila je strašna tragedija, kada se Stefan (16) godina udavio na šljunkari dok je plivao sa prijateljima, a zaposleni koji je bio na licu mesta navodno je odbio da ga spasi, rekavši: "Bolje da umre on, nego ja", javlja Antena Observator.

Dečak je otišao da se rashladi u dvometarskoj rupi, koju su iskopali radnici obližnje fabrike šljunka.

Na tom mestu nigde nije bilo zaštitne ograde niti znakova upozorenja da je na šljunkari zabranjeno kupanje.

Kako javlja rumunski portal, dečak je pre tragedije pitao majku za dozvolu da ide na kupanje, ali mu je ona zabranila da ide na šljunkaru, upravo zato što to mesto nije predviđeno za plivanje.

- Mislila sam da nije otišao, a on je pobegao. Bila sam na kapiji sa spasiocima i nije prošlo ni pola sata kada me je njegov otac pozvao da mi kaže da se udavio, da je izvučen na obalu i da pokušavaju da ga reanimiraju - rekla je Angela Hursaru, dečakova majka.

Antena Observator navodi da su dečakovi prijatelji uzalud pokušavali da ga izvuku iz vode.

Svedoci kažu da je, dok je Stefan pozivao u pomoć, u blizini bio vozač kamiona. Uzalud su ga Stefanovi prijatelji molili da im pomogne da izvuku dečaka iz vode.

- Bio je ovde jedan zaposleni koji je došao, video da se muči u vodi i rekao deci da je bolje da Stefan umre nego on i otišao - rekao je je Mihai Grigore, Stefanov prijatelj, koji je prvi skočio u vodu pokušavajući da ga spasi.

Prijatelji su nekako uspeli da izvuku Stefana iz vode, a ubrzo je na lice msta stigla i ekipa Hitne pomoći. Nažalost, za dečaka je bilo prekasno. Nisu uspeli da ga reanimiraju.

Policija je otvorila krivični slučaj i sada pokušava da utvrdi ko je kriv za tragediju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading