TRAMPU SE SUDI U 19 SAVEZNIH DRŽAVA: Apelacioni sud danas objavio najnoviju odluku

Autor:

Svet

06.06.2024

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trampov advokatski tim istakao je da tužioci nisu izneli konkretne navode o bilo kakvom navodnom krivičnom delu.

TRAMPU SE SUDI U 19 SAVEZNIH DRŽAVA: Apelacioni sud danas objavio najnoviju odluku

Foto: Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson

Apelacioni sud u Džordžiji odložio je suđenje Donaldu Trampu o mešanju u izbore dok ne donese odluku o tome da li okružna tužiteljka, Fani Vilis, ostaje na tom slučaju.

Advokati bivšeg američkog predsednika su u više navrata tražili da se Vilis ukloni iz slučaja, tvrdeći da ju je njena ljubavna veza sa vrhovnim tužiocem, Nejtanom Vejdom, dovela u sukob interesa.

Prošlog meseca, sudija koji je nadgledao slučaj rekao je da sud nije utvrdio sukob interesa i dozvolio je da se slučaj nastavi, dok Trampova strana ne uloži žalbu.

Ipak, današnja odluka će sprečiti da se slučaj nastavi do žalbene odluke presude Vilisovoj.

Apelacioni sud u Džordžiji mora da sasluša argumente 4. oktobra, zbog čega je malo verovatno da će slučaj biti okončan pre predsedničkih izbora u novembru.

Trampu se sudi u još 18 američkih saveznih država zbog optužbe za zaveru za poništavanje rezultata izbora 2020.

Podsetimo, sudija u postupku protiv Donalda Trampa i drugih optuženih za podrivanje izbora 2020. godine u američkoj saveznoj državi Džordžiji, odbacio je u martu delove optužnice protiv bivšeg predsednika SAD

Odbacujući šest delova krivične optužnice protiv Trampa i drugih optuženih, sudija okruga Fulton, Skot Mekafi, je obrazložio da navodi tužilaštva nisu bili dovoljno detaljno obrazloženi.

Trampov advokatski tim istakao je da tužioci nisu izneli konkretne navode o bilo kakvom navodnom krivičnom delu.

- Celokupan postupak je politički motivisan i predstavlja mešanje u izbore. Trebalo bi da bude odbačen - saopšteno je iz Trampove advokatske kancelarije. 

Ipak, centralni deo optužnice koji se odnosi na reketiranje nije odbačen i tereti i Trampa i druge koji su učestvovali u navodnim kriminalnim radnjama. Nije odbačeno ni još 34 drugih tačaka optužnice, uključujući i još devet koje se vode isključivo protiv Trampa. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading