BAJDEN POKAZUJE ZNAKE KOGNITIVNOG PADA: List objavio podatke o psihičkom stanju američkog predsednika, ovo mu se NIKAKO neće dopasti

Autor:

Svet

05.06.2024

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na drugim ključnim sastancima, uključujući pregovore u maju 2023. godine o podizanju gornje granice duga, republikanci su govorili da je ponekad predsednik bio oštar i spontan, dok bi drugim danima ponavljao priče i iznosio probleme koji su već rešeni

BAJDEN POKAZUJE ZNAKE KOGNITIVNOG PADA: List objavio podatke o psihičkom stanju američkog predsednika, ovo mu se NIKAKO neće dopasti

Foto: https://twitter.com/ClayTravis

Američki predsednik Džozef Bajden pokazuje znake kognitivnog pada, piše danas Volstrit džornal (WSJ) pozivajući se na izjave pojedinih kongresmena.

Pomenuti list objavio je svoj izveštaj nakon višemesečne istrage koja je uključivala razgovore sa više od 45 ljudi, a ove navode snažno su odbacili Bela kuća i demokrate.

Većina onih koji su izrazili zabrinutost bili su republikanci, ali su i neke demokrate takođe otkrile da je Bajden pokazao znake kognitivnog pada, koji su primećeni na važnim sastancima, poput onog u januaru o vojnoj pomoći Ukrajini.

"Predsednik se tako sporo kretao po kabinetu kako bi pozdravio prisutne, da je početak sastanka kasnio 10 minuta, a mnogi su imali problema i da čuju predsednika", piše list.

Na drugim ključnim sastancima, uključujući pregovore u maju 2023. godine o podizanju gornje granice duga, republikanci su govorili da je ponekad predsednik bio oštar i spontan, dok bi drugim danima ponavljao priče i iznosio probleme koji su već rešeni.

Američki predsednik sastaće se s ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim u Francuskoj tokom ceremonije povodom 80 godina od Bitke za Normandiju u Drugom svetskom ratu, najavio je savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven.

Saliven je rekao novinarima u utorak i da SAD ne planiraju da pošalju vojne instruktore u Ukrajinu, prenosi Rojters.

"Njima je potrebno više protivvazdušne odbrane i mi radimo na tome i njima je potreban neprestani dotok oružja, što ćemo im obezbediti", naveo je Saliven.

Bajden je juče stigao u Francusku radi komemoracije 80. godišnjice od Bitke za Normandiju u kojoj su američke trupe napale vojsku nacističke Nemačke u Drugom svetskom ratu.

Najavljeno je da će Bajden provesti pet dana u Francuskoj, gde će govoriti tokom ceremonije i u okviru zvanične državne posete, razgovarati sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading