IZBODEN POLITIČAR! Napadač mu prišao po mraku s leđa i ranio ga! Pre samo šest dana državu je potresla još veća tragedija

Autor:

Svet

05.06.2024

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počinilac je uhapšen

IZBODEN POLITIČAR! Napadač mu prišao po mraku s leđa i ranio ga! Pre samo šest dana državu je potresla još veća tragedija

Foto: dpa Picture-Alliance via AFP / AFP / Profimedia

U gradu Baden-Virtemberg, kandidat za lokalno veće AfD napadnut je nožem kasno u utorak uveče.

Muškarac je povređen, prenosi Bild. Počinilac je uhapšen.

Policija se nije oglasila ovim povodom, dok mediji javljaju da se napad dogodio s leđa kao i da političaru nije presečena nijedna vena od vitalne važnosti, niti mu je narušeno funkcionisanje nekog organa.

Prethodno je 31. maja došlo je do brutalnog napada nožem u Manhajmu.

Avganistanac Sulejman Atae (25) ubio je policajca i ranio nekoliko ljudi.

Stranka AfD (Alternativa za Nemačku) nalazi se već duže vreme na meti jednog dela stanovništva Nemačke zbog desne orijentacije.

Nemački viši sud iz Minstera presudio je u maju da nemačka obaveštajna služba BfV sme da nastavi da tretira stranku krajnje desnice "Alternativa za Nemačku" (AfD) kao potencijalno ekstremističku stranku, zbog čega ima pravo da sprovodi nadzor nad njom.

Ovom presudom je sud iz savezne nemačke države Severna Rajna-Vestfalija odbio žalbu AfD na presudu nižeg suda iz Kelna 2022. godine, navodeći da je BfV "održala srazmernost u svojim merama".

BfV ima dozvolu, prema ovoj presudi, da istražuje i vrši nadzor nad AfD, uključujući prisluškivanje poziva, kao i da regrutuje članove te stranke kao doušnike, prenosi DW

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading