"ON JE LJIGAVAC, SVI TO ZNAJU" Tramp osuo paljbu po ključnom svedoku optužbe i svom bivšem bliskom saradniku

Autor:

Svet

31.05.2024

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp je nastavio da se distancira od Koena, a da nije izgovorio njegovo ime.

"ON JE LJIGAVAC, SVI TO ZNAJU" Tramp osuo paljbu po ključnom svedoku optužbe i svom bivšem bliskom saradniku

Foto: Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson

Bivši predsednik SAD, Donald Tramp, kritikovao je svog bivšeg advokata i ključnog svedoka u suđenju za prikrivanje novca, Majkla Koena, ali se uzdržao od pominjanja njegovog imena kako bi izbegao kršenje naredbe o ćutanju.

- Bio je visokokvalifikovan advokat. Sada mi nije dozvoljeno da koristim njegovo ime, ali znate, on je ljigavac. Svi to znaju. Trebalo mi je vremena da saznam, ali bio je efikasan - rekao je Tramp na konferenciji za novinare u Trampovoj kuli.

Trampove izjave dolaze dan nakon što je njujorška porota osudila bivšeg predsednika po 34 krivična dela za falsifikovanje poslovnih zapisa.

Tramp je nastavio da se distancira od Koena, a da nije izgovorio njegovo ime.

- Upao je u nevolje, ne zbog mene. Upao je u nevolje, jer je sklapao spoljne poslove i imao je neke veze sa taksi-kabinama i medaljonima za koje je pozajmio novac - rekao je Tramp o svom bivšem advokatu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Seth Wenig

Majkl Koen

Podsetimo, Koen je rekao porotnicima da se tajno dogovorio sa republikanskim predsedničkim kandidatom i izdavačem tabloida da potisnu negativne priče koje bi mogle da naškode njegovoj kampanji 2016. pošto su tužioci želeli da dokažu da je Tramp nezakonito sakrio tajnu isplatu novca porno-zvezdi, Stormi Danijels.

Koenova isplata od 130.000 dolara Stormi Danijels pre izbora 2016. godine, sa namerom da je spreči da javno govori o seksualnom susretu sa Trampom iz 2006. za koji kaže da je imala sa Trampom, bila je u središtu slučaja.

Koen je rekao da su se on, Tramp i izdavač National Enquirer, Dejvid Peker, složili da koriste tabloid kako bi podstakli Trampovu predsedničku kandidaturu dok su blokirali sve negativne priče koje bi mogle da ugroze njegove šanse.

U junu 2016. mesec dana pre republikanske nacionalne konvencije, rekao je Koen, saznao je od Pekara da je bivši Plejboj model, Karen Mekdugal, plasirala priču o jednogodišnjoj aferi za koju je rekla da su ona i Tramp imali.

- Potrudite se da ne bude objavljeno - podsetio je Koen na Trampove reči.

Porotnicima je pušten snimak koji je Koen rekao da je napravio prilikom telefonskog poziva u kojem ga je Tramp pitao: "Pa šta treba da platimo za ovo? 150.000?"

- Tramp je mislio na nadoknadu Pekeru za uplatu od 150.000 dolara koju je National Enquirer izvršio da bi stekao ekskluzivna prava na priču Mekdugalove - rekao je Koen.

Takođe se može čuti kako Tramp upućuje Koena da plaća gotovinom, za šta je Koen rekao da bi "izbegao bilo koju vrstu papirnih transakcija".

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading