PRVA PUTINOVA ODLUKA POSLE INAUGURACIJE! Evo šta je ODMAH odlučio ruski predsednik

Autor:

Svet

07.05.2024

21:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Putin je novi-stari predsednik Ruske Federacije koji je danas položio zakletvu na inauguraciji i to mu je peti mandat po redu

PRVA PUTINOVA ODLUKA POSLE INAUGURACIJE! Evo šta je ODMAH odlučio ruski predsednik

Foto: Tanjug/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Danas, u podne, održana je ceremonija inauguracije koja je označila početak petog mandata Vladimira Putina kao predsednika Rusije.

Jedan od prvih dokumenata koje je Putin potpisao jeste ukaz o smenjivanju Andreja Nesterenka sa dužnosti ambasadora u Hrvatskoj.

Aleksandar Nurizade - iskusan diplomata

Novi ambasador u Hrvatskoj, Aleksandar Nurizade, rođen je 14. februara 1959. godine i ima bogato iskustvo u diplomatskoj službi.

Svoj diplomatski rang izvanrednog i opunomoćenog ambasadora I klase stekao je kroz godine rada i angažmana, preneo je Alo.

Njegova karijera obuhvata različite pozicije, uključujući savetnika, višeg savetnika, šefa odeljenja, zamenika direktora Prvog evropskog odeljenja, kao i funkciju generalnog konzula Rusije u Milanu, Italija, u periodu od 2003. do 2008. godine, te od 2013. do 2020. godine.

Takođe, u periodu od 2021. do 2024. godine, Nurizade je bio direktor Odeljenja za rad sa sunarodnicima u inostranstvu.

Ovim imenovanjem, Putin je pokazao svoje poverenje u iskusnog diplomatu Nurizadea, čija će uloga biti od velikog značaja u održavanju diplomatskih odnosa između Rusije i Hrvatske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading