UŽAS U CENTRU GRADA, POLICIJA UBILA TINEJDŽERA! Ubo nožem ženu na ulici, narod u šoku zbog krvoprolića

Autor:

Svet

05.05.2024

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti su ubeđene da je napad momka na ženu imao obeležja terorizma

UŽAS U CENTRU GRADA, POLICIJA UBILA TINEJDŽERA! Ubo nožem ženu na ulici, narod u šoku zbog krvoprolića

Foto: Tanjug/AP Photo/Rick Rycroft

Australijska policija je saopštila danas da je u intervenciji pripadnika snaga reda ubijen 16-godišnji tinejdžer nakon što je u subotu kasno uveče napao jednu ženu i ubo je nožem u Pertu, glavnom gradu države Zapadna Australija.

Sumnja se da je 16-godišnjak, naoružan kuhinjskim nožem, bio radikalizovan putem interneta, a napad ukazuje na terorizam, saopštile su lokalne vlasti, prenosi Rojters.

"Napad u predgrađu Vileton imao je obeležja terorizma, ali još nije proglašen terorističkim aktom. U ovoj fazi izgleda da je napadač delovao sam", rekao je premijer Zapadne Australije Rodžer Kuk na konferenciji za novinare u Pertu.

Žrtva, koja je izbodena nožem u leđa, prevezena je u bolnicu i u stabilnom je stanju, saopštile su vlasti.

U zvaničnom saopštenju se navodi da je pre subotnjeg napada policija primila pozive od zabrinutih članova lokalne muslimanske zajednice.

Premijer Australije Entoni Albaneze rekao je da su ga policija i obaveštajne agencije obavestile o incidentu i potvrdio je da nema stalne pretnje.

"Mi smo nacija koja voli mir i nema mesta za nasilni ekstremizam u Australiji", objavio je premijer na platformi X.

Incident u Pertu se dogodio nakon što je policija Novog Južnog Velsa prošlog meseca optužila nekoliko maloletnika za krivična dela povezana sa terorizmom u Sidneju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading