LICEMERNI BAJDEN! Šef Bele kuće nastaviće da koristi TikTok, uprkos zakonu koji dovodi do zabrane aplikacije u SAD

Autor:

Svet

24.04.2024

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD, Džo Bajden, potpisao je danas nekoliko zakona, uključujući i onaj koji TikTok dovodi na korak od zabrane.

LICEMERNI BAJDEN! Šef Bele kuće nastaviće da koristi TikTok, uprkos zakonu koji dovodi do zabrane aplikacije u SAD

Foto: Tanjug/AP

Iz štaba predizborne kampanje Džozefa Bajdena danas je saopšteno da će aplikacija TikTok i dalje biti korišćena, iako je američki predsednik potpisao zakon kojim bi ova aplikacija bila zabranjena u SAD ukoliko je njeni kineski vlasnici ne otuđe.

- Fragmentirano medijsko okruženje zahteva od nas da budemo prisutni i komuniciramo sa biračima tamo gde se oni nalaze, a to uključuje i onlajn komuniciranje - izjavio je neimenovani zvaničnik Bajdenove kampanje, prenosi Rojters.

Istiakao je se da je TikTok jedna od brojnih aplikacija preko koje se Bajdenova kampanja trudi da njihove poruke "budu vidljive što većem broju birača".

Foto: Tanjug/P Photo/Michael Dwyer, File

TikTok

Dodao je da će se primenjivati "poboljšane mere bezbednosti" prilikom korišćenja ove aplikacije.

Odluka Bajdenove kampanje je doneta u trenutku kada je sve veći broj mladih, levo orijentisanih glasača, korisnika ove aplikacije, uznemiren zbog Bajdenove politike prema ratu u Gazi i masovno protestuje na univerzitetima širom zemlje.

Podsetimo, predsednik SAD, Džo Bajden, potpisao je danas nekoliko zakona, uključujući i onaj koji TikTok dovodi na korak od zabrane.

Bajden je potpisao zakon koji je Kongres SAD nedavno usvojio, po kom se traži da kompanija ByteDance, koja ima sedište u Kini, mora da proda TikTok ili će se suočiti sa zabranom na američkom tržištu.

Ova prodaja mora da se desi u roku od od devet meseci ili godinu dana, ako Bajden pristane da se iskoristi produženje od 90 dana. TikTok je već obećao da će se boriti protiv ove mere.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading