ZA NEKOLIKO SEKUNDI NA TIKTOKU MOŽETE DA PRISTUPITE ŽIVOTNO OPASNOM SADRŽAJU! EU zapretila: Nećemo oklevati da uvedemo SANKCIJE!

Autor:

Svet

20.01.2023

07:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvaničnici EU reagovali su na štetan sadržaj i problematičnu poverljivost podataka na ovoj mreži.

ZA NEKOLIKO SEKUNDI NA TIKTOKU MOŽETE DA PRISTUPITE ŽIVOTNO OPASNOM SADRŽAJU! EU zapretila: Nećemo oklevati da uvedemo SANKCIJE!

Foto: pixabay.com

Zvaničnici EU zapretili su društvenoj mreži TikTok dalekosežnim sankcijama zbog dozvoljavanja širenja štetnog sadržaja. Evropska komisija upozorila je izvršnog direktora TikTok Šou Zi Čjua da kompanija mora odmah početi da se pridržava pravila EU ili će se suočiti sa sankcijama.

Evropski zvaničnik: Na TikToku postoji sadržaj koji je opasan po život

- Nije prihvatljivo da iza naizgled zabavnih i bezopasnih opcija korisnici mogu da pristupe štetnom, a ponekad čak i životno opasnom sadržaju za samo nekoliko sekundi - rekao je komesar Komisije Tijeri Breton nakon razgovora sa Čjuom. On je dodao da je zabrinut i zbog optužbi da se špijuniraju novinari i da se lični podaci šalju van Evrope.

TikTok se suočio sa brojnim problemima tokom svog brzog uspona na rivalske društvene platforme u vlasništvu Meta i Jutrjuba, uglavnom u vezi sa bezbednošću i blagostanjem mnogih maloletnih korisnika.

TikTok je dugo bio meta kritika

Onlajn platforma TikTok, u vlasništvu kineske kompanije Bitedance, dugo je bila predmet kritika zbog slabe zaštite podataka svojih mladih korisnika. Takođe, postoji bojazan da bi kineska država mogla da ima pristup podacima na TikToku, što platforma negira.

- Nećemo oklevati da uvedemo sve moguće sankcije ukoliko kontrole ne pokažu punu usklađenost - dodao je Breton, podsećajući na Evropski zakon o digitalnim uslugama, koji će od 1. septembra ove godine smatrati velike platforme odgovornim za kršenje pravila.

Novi zakon EU dozvoljava i zabranu pružanja usluga u Uniji u slučaju ponovljenih ozbiljnih kršenja pravila koja ugrožavaju život ljudi ili njihovu bezbednost, prenosi hrvatski Index.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading