"UN ORGANIZACIJA ZA POMOĆ PALESTINCIMA JE TERORISTIČKA"! Izrael potpuno bez kompasa: "Oni su isto što i Hamas"

Autor:

Svet

28.10.2024

22:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi neprijatelji teroristi.

"UN ORGANIZACIJA ZA POMOĆ PALESTINCIMA JE TERORISTIČKA"! Izrael potpuno bez kompasa: "Oni su isto što i Hamas"

Foto: Printscreen X @manniefabian

Izraelski parlament, poznat kao Kneset, nedavno je usvojio dva zakona kojima se zabranjuje delovanje agencije Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRWA) unutar Izraela. Ovaj potez mogao bi imati ozbiljne posledice za milione Palestinaca koji žive pod izraelskom okupacijom. Prvi zakon, usvojen sa 92 glasa "za" i deset "protiv", zabranjuje UNRWA-i da pruža usluge palestinskim izbeglicama unutar Izraela. Drugi zakon, sa 87 glasova "za" i devet "protiv", zabranjuje izraelskim vlastima bilo kakav kontakt s UNRWA-om i označava ovu grupu kao terorističku organizaciju.

Generalni komesar agencije UN-a za palestinske izbeglice (UNRWA) Filipe Lazarini osudio je odluku Izraela kao "neviđenu" i upozorio da postavlja "opasan presedan". On je naglasio da će ovaj potez uskratiti obrazovanje za više od 650.000 palestinske dece, stavljajući u opasnost čitavu generaciju. Direktorka za komunikacije UNRWA-e, Žilijet Tuma, takođe je izrazila šok i tugu zbog ove zabrane, navodeći da je "ostala bez reči".

Ova odluka je naišla na kritike i zabrinutost međunarodne zajednice. Filipe Lazarini je istakao da ovi zakoni samo produbljuju patnju Palestinaca, posebno u Gazi, gde ljudi prolaze kroz teška vremena. Takođe je naglasio da ova odluka krši izraelske obaveze prema međunarodnom pravu i Povelji UN-a.

Ovaj potez izraelskog parlamenta definitivno će imati ozbiljne posledice po palestinske izbeglice i njihovu svakodnevicu. Očekuje se da će ova odluka biti predmet međunarodnih rasprava i da će izazvati reakcije širom sveta. Situacija oko palestinskih izbeglica i njihove podrške sada je dodatno zakomplikovana, što će zahtevati rešenje na međunarodnom nivou.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading