IRANSKE RAKETE PRELEĆU JERUSALIM! Objavljen zastrašujući snimak iz svetog grada! (VIDEO)

Autor:

Svet

01.10.2024

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su snimak iranskih balističkih projektila iznad Jerusalima

IRANSKE RAKETE PRELEĆU JERUSALIM! Objavljen zastrašujući snimak iz svetog grada! (VIDEO)

Foto: X/Printscreen/@IDF

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su snimak iranskih balističkih projektila iznad Jerusalima, svetog grada za sve tri najveće svetske religije.

Izraelska vojska objavila je da su rakete ispaljene iz Irana na Izrael. Kako javljaju izraelski mediji, ispaljeno je više od dve stotine raketa. Sirene su se oglasile širom Izraela.

Izraelske odbrambene snage (IDF) pozivaju Izraelce da "ostanu na oprezu i precizno slede uputstva komande civilne zaštite".

- Čim čujete sirenu, morate ući u zaštićeni prostor i tamo ostati do novog obaveštenja -dodaje se u izjavi.

Visoki zvaničnik Bele kuće ranije popodne izjavio je da SAD veruju kako se Iran sprema "da neposredno lansira balistički raketni napad na Izrael". 

- Postoje naznake da Iran priprema neposredni balistički napad na Izrael - stoji u punoj izjavi koju prenose CNN i drugi svetski mediji. 

- Aktivno podržavamo odbrambene pripreme za zaštitu Izraela od ovog napada. Direktan vojni napad Irana na Izrael imaće ozbiljne posledice za Iran - nastavlja se u izjavi.

- SAD su spremne da učine sve što mogu kako bi pomogle Izraelu da presretne sve što Iran usmeri prema njemu - rekao je američki zvaničnik za CNN.

Podsetimo, u aprilu je Iran lansirao talas dronova i raketa prema Izraelu – od kojih je velika većina uspešno presretnuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading