KO JE REKAO MIR? Oglasio se zamenik ubijenog vođe Hezbolaha, ovo NIKAKO NIJE DOBRO

Autor:

Svet

30.09.2024

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 41.610 Palestinaca ubijeno je u izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra prošle godine, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja u Gazi

KO JE REKAO MIR? Oglasio se zamenik ubijenog vođe Hezbolaha, ovo NIKAKO NIJE DOBRO

Foto: Tanjug/AP

Zamenik vođe Hezbolaha Naim Kasem rekao je danas da će ta libanska grupa "prvom prilikom" izabrati naslednika ubijenog generalnog sekretara Hasana Nasralaha i da će nastaviti borbu protiv Izraela.

Prema njegovim rečima, Hezbolah nastavlja sa operacijama i postupa prema ranije usvojenim planovima, prenosi Rojters.

Kasem je dosadašnje napade opisao kao "minimalne" i dodao bi rat protiv Izraela mogao potrajati.

Izraelske odbrambene snage (IDF) ubile su glavnog lidera Hezbolaha, Hasana Nasralaha, u vazdušnom napadu na objekte te libanske grupe u Bejrutu u petak, što je izazvalo eskalaciju situacije u tom regionu.

Više od 41.610 Palestinaca ubijeno je u izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra prošle godine, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja u Gazi.

U saopštenju se navodi da je u izraelskim napadima od početka rata u Pojasu Gaze ranjeno najmanje 96.359 Palestinaca, prenosi Rojters.

Izrael je počeo vojnu operaciju u Pojasu Gaze nakon što su 7. oktobra prošle godine pripadnici palestinske militantne grupe Hamas izvršili napad na jug Izraela, kada su ubili 1.200 ljudi i uzeli kao taoce oko 250 osoba.

Izraelski zvaničnici najavljuju da će se operacija u Pojasu Gaze nastaviti dok Hamas ne bude potpuno uništen, uprkos tome što međunarodna zajednica osuđuje Izrael zbog velikog broja civilnih žrtava u palestinskoj enklavi, navodi Rojters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading