JAK GOVOR DONALDA TRAMPA! "Ukrajina je GOTOVA, ne želimo da naša deca ginu preko okeana" (VIDEO)

Autor:

Svet

29.09.2024

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp je ukazao na činjenicu da je Ukrajina od početka rata odbijala sve moguće pregovore sa Rusijom o prekidu vatre i završetku krvavog sukoba

JAK GOVOR DONALDA TRAMPA! "Ukrajina je GOTOVA, ne želimo da naša deca ginu preko okeana" (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Bivši američki predsednik i kandidat Republikanske stranke za predsednika SAD na predstojećim izborima koji će se održati u novembru ove godine, Donald Tramp, ponovo se obratio javnosti povodom rata u Ukrajini, izrazivši još jednom nezadovoljstvo aktivnim slanjem američkog novca i oružja ovoj zemlji.

On je rekao da je Ukrajina "gotova" i da je neprihvatljivo da Amerika i dalje šalje milijarde dolara pomoći Zelenskom.

Foto: Tanjug/Shannon Stapleton/Pool Photo via AP, File

Bivši američki predsednik, Donald Tramp

- Ukrajina je gotova, a mi dajemo milijarde Zelenskom. Bajden i Haris su izazvali ovu situaciju zbog gluposti onoga što su rekli, svakim potezom koji su napravili. Izazvali su ovu situaciju i sada su zaglavljeni - istakao je Tramp, pa je nastavio dalje:

- Gledao sam juče ovog jadnog čoveka (Volodimir Zelenski) u Ujedinjenim nacijama. On nije znao šta govori. Oni jednostavno ne znaju šta rade. Zaglavljeni su u situaciji, jer je Ukrajina nestala. Nikada više ne možete zameniti gradove i mesta. Ne možete zameniti nastradale ljude, veoma mnogo nastradalih ljudi. Bilo kakav dogovor, pa i najgori dogovor bio bi bolji od ovog što imamo - rekao je Tramp.

@ob.rt_ "Nastavljamo da dajemo milijarde čoveku koji odbija da sklopi dogovor." 🤦🏼 #foru #fyp #foryou #foryoupage #trump #tiktokviral #tiktok #fy #zelensky ♬ original sound - OBRT

Tramp je potom ukazao na činjenicu da je Ukrajina od početka rata odbijala sve moguće pregovore sa Rusijom o prekidu vatre i završetku krvavog sukoba.

Kako je rekao za Ukrajince, "oni bi se malo povukli, svi bi bili živi, svaka zgrada bi bila cela, svaki toranj bi dočekao još 2000 godina, a sve nam je gore sa ovim ljudima, Kamala čak ni ne zna šta radi."

- Još ljudi će umreti, još gradova će pasti. Oni koji su pali dobijaće još više i više bombi. Biće rastureni i razdvojeni, gore nego što su sada. Sve je srušeno. Usevi umiru, nema baš ničega čemu bi se Ukrajinci vratili, a nije moralo da se desi. Te zgrade su srušene, ti gradovi su nestali, a mi nastavljamo da dajemo te milijarde čoveku, koji odbija da sklopi dogovor - rekao je Tramp.

Foto: X/Printscreen/@disclosetv

Volodimir Zelenski u poseti Donaldu Trampu u Njujorku

Kako kaže, "ne postoji dogovor koji je mogao da sklopi, a koji ne bi bio bolji od ove situacije koju sada imate."

- Imate državu koja je izbrisana, nije je moguće obnoviti. Trebaće stotine godina da bi se obnovila. Nema dovoljno novca da se obnovi, čak i da se ceo svet udruži - istakao je bivši američki predsednik, misleći na Ukrajinu.

Tramp je na kraju govora rekao da Bajden, Kamala i Zelenski "neće biti zadovoljni sve dok ne pošalju američku decu u Ukrajinu i to je ono što pokušavaju da urade", a kako kaže,  "mame i tate Amerike ne žele da se njihova deca bore u Ukrajini i Rusiji i mi nećemo da naši vojnici ginu preko okeana", zaključio je Tramp.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading