PUTINOV ČOVEK IZDAO DRAMATIČNO UPOZORENJE NAKON EKSPLOZIJE PEJDŽERA! Evo kakav HAOS se sprema!

Autor:

Svet

18.09.2024

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tajvanska kompanija, o čijim se pejdžerima radi, objavila je da nema veze s njima i da je za njih odgovorna kompanija sa sedištem u Mađarskoj koja ima pravo da koristi njihovu robnu marku u proizvodnji pejdžera

PUTINOV ČOVEK IZDAO DRAMATIČNO UPOZORENJE NAKON EKSPLOZIJE PEJDŽERA! Evo kakav HAOS se sprema!

Foto: AP/Mikhail Metzel

Kremlj je upozorio da bi napad eksplozivnim pejdžerima na libansku grupu Hezbolah mogao da prouzrokuje širi regionalni sukob te je pozvao da se istragom utvrde počinitelji.

Hiljade pejdžera sa eksplozivima detonirani je u napadu u utorak širom Libana, pri čemu je poginulo devetoro ljudi i ranjeno gotovo 3.000 drugih, uključujući borce Hezbolaha i iranskog izaslanika u Bejrutu.

Viši libanski bezbednosni izvor i jedan drugi izvor za Rojetrs su rekli da je izraelska obaveštajna služba Mosad umetnula eksplozive u 5.000 pejdžera koje je uvezla libanska grupa Hezbolah više meseci pre detonacija.

Tajvanska kompanija, o čijim se pejdžerima radi, objavila je da nema veze s njima i da je za njih odgovorna kompanija sa sedištem u Mađarskoj koja ima pravo da koristi njihovu robnu marku u proizvodnji pejdžera.

 

 

"Region je u eksplozivnom stanju. Situacija će se oteti kontroli"

- Ono što se dogodilo, šta god to bilo, sigurno vodi prema eskalaciji napetosti. Sam (bliskoistočni) region je u eksplozivnom stanju, a zasigurno da incident poput ovog, svaki od njih, ima potencijal da bude okidač za to da se situacija otme kontroli - rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Naravno, verujemo da treba da se sprovede detaljna istraga ovog incidenta, treba da se utvrde uzroci i okolnosti onoga što se dogodilo i, naravno, treba da budu identifikovani odgovorni za ove masovne eksplozije komunikacijske opreme - poručio je.

Nalazi takve istrage specijalistima bi omogućili da eliminišu rizik od toga da se nešto slično dogodi u Rusiji ili drugde, dodao je Peskov. Rusko ministarstvo spoljnih poslova ranije je reklo da je napad deo hibridnog rata protiv Libana, u kojem je stradalo više hiljada nevinih ljudi.

- Čini se da su organizatori ovog visokotehnološkog napada namerno hteli da podstaknu oružani sukob većih razmera kako bi prouzrokovali širi rat na Bliskom istoku - rekla je porparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading