RUSIJA UGASILA UKRAJINU! Najjači udar od početka rata, ovakav napad niko nije očekivao

Autor:

Svet

18.09.2024

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska protivvazdušna odbrana uništila je tokom protekle noći 54 ukrajinske bespilotne letelice u pet regiona, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane

RUSIJA UGASILA UKRAJINU! Najjači udar od početka rata, ovakav napad niko nije očekivao

Foto: AP/Andrii Marienko

Ruske bespilotne letelice napale su energetske objekte u Sumiju na severoistoku Ukrajine, saopštile su jutros regionalne vlasti.

Prema preliminarnim informacijama, niko nije povređen u napadu u tom ukrajinskom gradu, navodi se u saopštenju koje je objavljeno na Telegramu i dodaje se da je u regionu aktivirana PVO i da je u Sumiju odjeknulo nekoliko eksplozija, prenosi Ukrinform.

Regionalne vlasti saopštile su da je protivvazdušna odbrana oborila 16 dronova iznad Sumske oblasti tokom noćnog napada.

Lokalni zvaničnici juče su saopštili da je Rusija ispalila rakete na energetsku infrastrukturu u Sumiju nakon što je preko noći napad dronom na region smanjio snagu u nekim oblastima i primorao vlasti da koriste rezervne sisteme napajanja.

Ukrajinsko ministarstvo energetike saopštilo je da su jučerašnji ruski napadi izazvali požar na trafostanici u regionu Sumi i prekinuli struju za više od 281.000 potrošača.

Struja je kasnije delimično obnovljena, navodi se.

Ruska protivvazdušna odbrana uništila je tokom protekle noći 54 ukrajinske bespilotne letelice u pet regiona, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

"Protekle noći je zaustavljen pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad na objekte na teritoriji Ruske Federacije", navodi se u saopštenju, prenosi agencija RIA Novosti.

Dežurni sistemi PVO uništili su 27 letelica iznad Kurska, 16 iznad Brjanska, sedam iznad Smolenska, tri iznad Belgorodske i jednu iznad Orilske oblasti, dodaje se u saopštenju.

Guverner Tverske oblati severozapadno od Moskve Igor Rudenja saopštio je jutros na Telegramu da je ukrajinski napad dronom izazvao požar i primorao na evakuaciju dela stanovništva u toj oblasti.

"Delovi uništene ukrajinske bespilotne letelice izazvali su požar u gradu Toropecu, u zapadnom delu Tverske oblasti", napisao je Rudenja, a prenosi Rojters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading