SVE SE MENJA! Novi ministar spoljnih poslova Ukrajine najavio temeljne promene, NEMA VIŠE SAMOPROMOCIJE

Autor:

Svet

07.09.2024

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najavio revidiranje Strategije spoljnopolitičke delatnosti

SVE SE MENJA! Novi ministar spoljnih poslova Ukrajine najavio temeljne promene, NEMA VIŠE SAMOPROMOCIJE

Foto: Vesa Moilanen / Lehtikuva / Profimedia

Novoimenovani ministar spoljnih poslova Ukrajine, Andrij Sibiga, istakao je danas potrebu za kadrovskim promenama u Ministarstvu spoljnih poslova kako bi se prilagodili novim geopolitičkim realnostima. Na nedavnom sastanku sa ambasadorima pod predsedavanjem predsednika Volodimira Zelenskog, Sibiga je najavio planove za otvaranje novih diplomatskih institucija u prioritetnim zemljama i regionima, kao i imenovanje novih ambasadora i generalnih konzula radi jačanja diplomatskog sistema.

- Ministarstvo spoljnih poslova mora da odgovara novim geopolitičkim realnostima. I institucionalno i kadrovski. I u Ukrajini i u inostranstvu. Na nedavnom sastanku sa ambasadorima kojim je predsedavao predsednik Volodimir Zelenski, najavljene su kadrovske promene i dogovorena lista prioritetnih zemalja i regiona u kojima ćemo otvoriti nove diplomatske institucije - pojaviće se novi ambasadori i generalni konzuli u cilju jačanja sistema - naveo je Sibiga na Fejsbuku.

Ministar Sibiga naglašava da će merilo za svakog diplomatu biti postignuti rezultati, a ne samopromocija i aktivnosti na društvenim mrežama. Ovakav pristup ukazuje na želju da se fokus stavi na efikasnost i ostvarivanje konkretnih ciljeva u diplomatskim aktivnostima.

Revidiranje spoljnopolitičke strategije

Sibiga je takođe najavio revidiranje Strategije spoljnopolitičke delatnosti Ukrajine, uzimajući u obzir realnost ratnog vremena. Ovo ukazuje na potrebu prilagođavanja spoljnopolitičkih prioriteta zemlje u skladu sa aktuelnim okolnostima. Odlučnost da se nacionalni interesi osiguraju bez obzira na globalnu političku konjunkturu predstavlja važan element u planovima nove administracije.

- Bez obzira na političku konjunkturu u svetu, Ukrajina će naći načina da obezbedi svoj nacionalni interes. Shodno tome, biće revidirana Strategija spoljnopolitičke delatnosti Ukrajine. Na osnovu realnosti ratnog vremena - rekao je šef ukrajinske diplomatije.

Očekuje se da će revidirana strategija odražavati promenjenu geopolitičku situaciju i postaviti jasne smernice za diplomatske aktivnosti Ukrajine u narednom periodu. Sibigina najava revidiranja strategije ukazuje na nameru da se usklade spoljnopolitički prioriteti zemlje sa trenutnim izazovima i mogućnostima.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading