NEŠTO SE OPASNO KUVA?! Zelenski stigao u američku bazu "Ramštajn" u Nemačkoj! Evo s kim se sastaje!

Autor:

Svet

06.09.2024

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je prvi put da se Zelenski pridružio sastanku u formatu Ramštajn, grupe od oko 50 nacija koje snabdevaju Ukrajinu oružjem

NEŠTO SE OPASNO KUVA?! Zelenski stigao u američku bazu "Ramštajn" u Nemačkoj! Evo s kim se sastaje!

Foto: Tanjug/Andreas Arnold/dpa via AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski stigao je danas u vazduhoplovnu bazu ''Ramštajn'' u Nemačkoj, gde će učestvovati na sastanku Kontakt grupe za odbranu Ukrajine.

Očekuje se da će tokom posete održati odvojene sastanke sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, italijanskom premijerkom Đorđom Meloni, kao i italijanskim preduzetnicima.

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik, Volodimir Zelenski tokom govora u američkom Kongresu

Jačanje protivvazdušne odbrane i aktiviranje odbrambene industrije

Zelenski će se takođe sastati s ministrima odbrane SAD i Nemačke, Lojdom Ostinom i Borisom Pistorijusom.

Prema rečima zamenice portparola Ministarstva odbrane SAD Sabrine Sing, učesnici sastanka koalicije u formatu Ramštajn danas će se posebno fokusirati na jačanje sposobnosti protivvazdušne odbrane Ukrajine i aktiviranje odbrambenih industrija zemalja učesnica.

Foto: AP Andrew Kravchenko

Volodimir Zelenski na konferenciji za novinare u Kijevu

 

Prvi put u formatu "Ramštajn"

Ovo je prvi put da se Zelenski pridružio sastanku u formatu Ramštajn - grupe od oko 50 nacija koje snabdevaju Ukrajinu oružjem.

Očekuje se da će koordinirati pozicije sa svim saveznicima G7, što ukazuje na značaj događaja i važnost saradnje među zemljama u pitanjima odbrane.

Zelenski je svojim prisustvom na sastanku naglasio važnost saradnje sa partnerskim zemljama i istakao potrebu za jačanjem odbrambenih kapaciteta Ukrajine.

Sastanak u Nemačkoj predstavlja značajan korak ka postizanju ovih ciljeva i otvara prostor za dalju saradnju između Ukrajine i njenih saveznika.

- Koordiniramo pozicije sa svim saveznicima G7 - rekao je Zelenski.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading