SIRSKI PODNEO IZVEŠTAJ ZA SVAKI DEO FRONTA! Zelenski: Naša vojska postiže zacrtane ciljeve u Kurskoj oblasti

Autor:

Svet

05.09.2024

00:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je izrazio zahvalnost vojnom osoblju koje učestvuje u operacijama u Kursku

SIRSKI PODNEO IZVEŠTAJ ZA SVAKI DEO FRONTA! Zelenski: Naša vojska postiže zacrtane ciljeve u Kurskoj oblasti

Foto: AP/ Andrew Kravchenko

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio je danas da ukrajinska vojska postiže sve zacrtane ciljeve u ruskoj pograničnoj Kurskoj oblasti.

- Danas je bio izveštaj glavnokomandujućeg Sirskog, za svaki deo fronta, posebno za Kurahovski pravac. Sprovode se apsolutno svi konkretni zadaci naše operacije Kursk - rekao je Zelenski tokom svog redovnog večernjeg obraćanja naciji, prenosi Unian.

On je izrazio zahvalnost vojnom osoblju koje učestvuje u operacijama u Kursku.

Naveo je da su u toku pripreme važnih sastanaka s partnerima, kako bi se ojačala pozicija "ne samo Ukrajine, već svih nas u Evropi, svih nas u svetu, koji težimo stvarnom okončanju ovog rata i stvarnom zajedničkom radu tako da bezbednost nikada više nije ugrožena", rekao je Zelenski.

Ukrajinski predsednik naveo je da Ukrajina priprema ''značajne promene'' kad je reč o PVO sistemima, sposobnosti na frontu i ponovnoj izgradnji zemlje. Masovni napad ukrajinske vojske na Kursku oblast pokrenut je 6. avgusta.

U regionu je proglašen savezni režim vanredne situacije. Prema podacima ruskog Ministarstva za vanredne situacije, više od 10.000 evakuisanih, uključujući više od 2.700 dece, smešteno je u 200 centara za privremeni smeštaj u 31 ruskom regionu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading