KRVOPROLIĆE U UKRAJINI! Preko 40 mrtvih!

Autor:

Svet

03.09.2024

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukupno 180 ljudi je ranjeno u ruskom raketnom napadu na ukrajinski grad

KRVOPROLIĆE U UKRAJINI! Preko 40 mrtvih!

Foto: Tanjug/AP Photo/Anton Shtuka

Najmanje 41 osoba je ubijena, a 180 ih je ranjeno u ruskom raketnom napadu na ukrajinski grad Poltavu, rekao je ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski.

On je u videu rekao da su ruske snage pogodile grad s dve balističke rakete, oštetivši zgradu Instituta za komunikacije.

 

 

Zelenski: Ruski ološ će odgovarati za ovaj napad

- Ruski ološ će definitivno odgovarati za ovaj napad - objavio je Zelenski na Telegramu. 

 

 

Zatražio je od Zapada više oružja za protivvazdušnu odbranu, a još jednom je zatražio i da im se dopusti da zapadno oružje koriste za gađanje ciljeva unutar Rusije. 

- Stalno govorimo svima u svetu koji imaju moć da zaustave ovaj teror: Sistemi PVO i projektili potrebni su u Ukrajini, a ne u nekom skladištu - rekao je Zelenski.

- Dalekometni udari koji nas mogu zaštititi od ruskog terora potrebni su sada, a ne neko vreme kasnije. Nažalost, svaki dan kašnjenja znači gubitak života - dodao je.

Foto: AP/ Andrew Kravchenko

Volodimir Zelenski, aktuelni predsednik Ukrajine

Ruske snage granatirale su i region Zaporožja tokom noći, a u napadu su poginule najmanje dve osobe, među kojima i osmogodišnji dečak, dok su još dve povređene, saopštio je Ivan Fedorov, šef Zaporoške vojne oblasti.

- Osmogodišnji dečak i 38-godišnja žena su poginuli, 12-godišnja devojčica i 43-godišnji muškarac su povređeni kao posledica ruskog napada na Zaporožje - napisao je Fedorov na Telegramu, prenosi Ukrinform.

Foto: Shutterstock

Slovo "Z" simbol ruske vojne operacije u Ukrajini

Ruske snage su kasno sinoć takođe ispalile projektile na grad Dnjepar, a u napadu je ubijena jedna osoba i tri su ranjene, a oštećene su kuće u jednom okrugu, saopštio je na Telegramu regionalni guverner Dnjepropetrovska Sergej Lisak, prenosi Rojters uz napomenu da nije mogao nezavisno da proveri izveštaj preneo je Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading