OVA ZEMLJA SE TRESE OD STRAHA ZBOG RUSIJE! Od početka rata u Ukrajini PETOSTRUKO POVEĆALI proizvodnju municije

Autor:

Svet

15.08.2024

00:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešenje, direktno uključuju zemlje NATO u sukob "podstiču igranje s vatrom"

OVA ZEMLJA SE TRESE OD STRAHA ZBOG RUSIJE! Od početka rata u Ukrajini PETOSTRUKO POVEĆALI proizvodnju municije

Foto: Shutterstock

Finska je petostruko povećala proizvodnju municije od početka ruske invazije na Ukrajinu, izjavio je danas finski premijer Peteri Orpo.

On je pojasnio da se potreba za povećanjem proizvodnje javila nakon početka ruske invazije i ukazao na potrebu da podrži Ukrajinu "koliko god bude potrebno", prenosi RIA Novosti.

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešenje, direktno uključuju zemlje NATO u sukob "podstiču igranje s vatrom".

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju.

Prema njegovim rečima, SAD i NATO su direktno uključeni u sukob, uključujući ne samo snabdevanje oružjem, već i obuku osoblja u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama članicana NATO saveza.

Kremlj je je više puta upozoravao da naoružavanje Ukrajine zapadnim oružjem ne doprinosi pregovorima i da imaće negativan efekat. Finska, koja se graniči sa Rusijom, ušla je u NATO nakon napada na Ukrajinu u februaru 2022. godine i zvanično postala 31. članica tog vojnog saveza, a finski parlament je početkom jula jednoglasno odobrio sporazum o vojnoj saradnji sa Sjedinjenim Američkim Državama (DCA).

Tim sporazumom Finska je ostvarila 15 svojih vojnih lokacija za potrebe američkih vojnih snaga. Između ostalog, DCA predviđa da američka odbrambena oprema i vojnici mogu biti stacionirani u Finskoj, preneo je ranije finski javni servis Ile.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading