LUKAŠENKO IZDAO HITNA UPUTSTVA! Kipti od besa zbog najnovijeg poteza Ukrajine, PODIGNUTA BORBENA GOTOVOST

Autor:

Svet

10.08.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine su narušile vazdušni prostor Belorusije u istočnom pravcu

LUKAŠENKO IZDAO HITNA UPUTSTVA! Kipti od besa zbog najnovijeg poteza Ukrajine, PODIGNUTA BORBENA GOTOVOST

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da su Oružane snage Ukrajine sinoć narušile vazdušni prostor Belorusije i da su PVO snage uništile nekoliko ciljeva iznad beloruske teritorije.

Dodao je da se pretpostavlja da je reč o jurišnim dronovima.

Lukašenko je tokom radne posete Šklovskom okrugu rekao da su sinoć u 18.10 časova vazduhoplovne i PVO snage Belorusije bile prevedene u povišenu borbenu gotovost, prenosi agencija Belta.

Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine su narušile vazdušni prostor Belorusije u istočnom pravcu.

"Zbog toga su naše snage PVO snage bile stavljene u punu pripravnost za presretanje vazdušnih ciljeva. Bilo ih je desetak. Poleteli su avioni, helikopter, a i višecevni raketni sistemi su stavljeni u povišenu borbenu gotovost", naveo je Lukašenko.

Istakao je da da su Ministarstvu odbrane i Generalštabu Oružanih snaga Belorusije data uputstva da preduzmu odgovarajuće mere kako bi se pouzdano osigurala bezbednost države.

Podsetimo, general Apti Alaudinov, komandant specijalnih snaga Ahmat, izjavio je da su ukrajinske jedinice koje su se duboko uklinile u Kursku oblast dovedene s granice Belorusije.

- Neprijatelj je ušao u granična područja i pokušava na taj prostor da dovede što više svojih snaga koje je oslobodio s beloruske granice. Ispostavilo se da ih je sve bacio prema Kursku - rekao je general Alaudinov.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading