KIM POSLAO ARSENAL SUDNJEG DANA NA GRANICU! Nema više čekanja, a AKO SE AMERIKA UMEŠA, može biti gadno!

Autor:

Svet

05.08.2024

06:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ako SAD ignorisu naša upozorenja i nastave da potkopaju bezbednost regiona, biće ozbiljnih posledica po njihovu sopstvenu bezbednost"

KIM POSLAO ARSENAL SUDNJEG DANA NA GRANICU! Nema više čekanja, a AKO SE AMERIKA UMEŠA, može biti gadno!

Foto: Tanjug/AP

Severna Koreja je saopštila da je poslala 250 novih taktičkih balističkih raketa prema granici sa Južnom Korejom, što predstavlja najnoviju pretnju severnokorejskog lidera Kim Džong-una protiv svog južnog suseda, prenosi Si-En-En.

Fotografije objavljene u severnokorejskim državnim novinama "Rodong Sinmun" prikazuju vozila sa lansirnim rampama, sa desetinama velikih vojnih kamiona poređanih u uredne redove pred Kimom.

Republika

Foto: Tanjug/AP/Korean Central News Agency

Kamioni sa lansirnim rampama

U nedelju uveče, na grandioznoj ceremoniji, gomila posmatrača je navijala dok su vozila prolazila, a vatromet je ispaljen u nebo. Kim lično je nadgledao transfer opreme i održao govor tvrdeći da su nove lansirne rampe izgrađene pomoću severnokorejske tehnologije, prenose državni mediji.

Istakao je da je ovo samo prva faza plana izgradnje nove linije odbrane na granici sa južnim susedom.

"Dijalog ili konfrontacija mogu biti naš izbor, ali na šta moramo biti bolje pripremljeni jeste konfrontacija", rekao je Kim, dodajući da je to "ključna tačka naše politike prema SAD koju smo dosledno održavali".

Republika

Foto: Tanjug/AP/Korean Central News Agency

Kim Džong-un na ceremoniji

Državne agencije istuču Kimove reči da "ako SAD ignorisu naša ponovljena upozorenja i nastave da potkopaju bezbednost regiona, to će imati ozbiljne posledice po njihovu sopstvenu bezbednost"

Granica između Severne i Južne Koreje već je jedna od najviše vojno opremljenih na svetu, a Pjongjang već dugo tvrdi da ima ogromne količine artiljerije i vojne opreme usmerene prema jugu. 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading