AMERIČKI TENK U PLAMENU! Pogledajte kako su Rusi RAZNELI borbenu mašinu: Zapalio se, a onda ga je vatra potpuno progutala (VIDEO)

Autor:

Svet

03.07.2024

23:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tenk je lociran od strane izviđačke bespilotne letelice u oblasti Avdejevke, a kasnije je uništen upotrebom samohodnog topa Msta-S

AMERIČKI TENK U PLAMENU! Pogledajte kako su Rusi RAZNELI borbenu mašinu: Zapalio se, a onda ga je vatra potpuno progutala (VIDEO)

Foto: printscreen/X

Ruske snage uništile su još jedan američki tenk Abrams tokom rata u Ukrajini, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane danas.

Tenk je lociran od strane izviđačke bespilotne letelice u oblasti Avdejevke, a kasnije je uništen upotrebom samohodnog topa Msta-S, javio je TASS, pozivajući se na rusko Ministarstvo odbrane.

"Artiljerijske posade iz Centra borbenih grupa upotrebile su pametnu municiju "Krasnopolj" da unište još jedan tenk Abrams M1 u rejonu Avdejevke tokom specijalne vojne operacije“, navodi se u saopštenju.

 

 

2S19 Msta-S je samohodna haubica kalibra 152 mm (Msta-B kao vučena verzija) dizajnirana za uništavanje i suzbijanje različitih tipova neprijateljskog borbenog hardvera (artiljerijskih i minobacačkih baterija, tenkova i drugih oklopnih ciljeva) i ljudstva, kao i uništavanje odbrambenih lokacija, komandnih mesta, protivvazdušne i protivraketne odbrane i pružanje manevara svojim pešadijskim i tenkovskim rezervama.

Msta-S ima maksimalni domet gađanja od 20 km do 29 km, u zavisnosti od vrste municije, može da nosi municiju od 50 granata i ima domet krstarenja od najmanje 500 km.

Podsetimo, ranije večeras kao bomba odjeknula je vest da je ruski predsednik Vladimir Putin spreman da deli suverenitet nad Krimom sa Ukrajinom.

Prema izvorima Dejli mejla iz Moskve i Kijeva, ruski predsednik je poslao svog ministra unutrašnjih poslova, Vladimira Kolokoltseva, u SAD sa novim predlozima za okončanje rata. Iako je Kolokoltsev pod sankcijama, dozvoljeno mu je da uđe u SAD, navodno kako bi prisustvovao sastanku šefova policije UN-a.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading