UDARNO! Putin izneo mirovni predlog Rusije

Autor:

Svet

14.06.2024

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Govoreći o konferenciji u Švajcarskoj, Putin je rekao da će se dijalog svesti na obične demagoške razgovore sa ciljem da se okrivi Rusija.

UDARNO! Putin izneo mirovni predlog Rusije

Foto: Shutterstock, AP

Ukrajina je dužna da izvede svu svoju vojsku iz novih regiona Rusije kako bi se stvorili uslovi za mirovne pregovore, izjavio je predsednik Rusije, Vladimir Putin.

Kako je rekao, Rusija iznosi danas novi mirovni predlog i ne predlaže zamrzavanje sukoba u Ukrajini već njegov prekid. Još jedan uslov je, prema rečima Putina, da Kijev zavnično odbaci sve namere o ulasku u NATO.

- Mi smo spremni da sednemo za pregovarački sto. Naši uslovi za početak pregovora su jednostavni i svode se na sledeće: ukrajinska vojska mora da se u potpunosti povuče iz Donjecke i Luganske Narodne Republike, Hersonske i Zaporoške oblasti. Snage moraju da se povuku u potpunosti van administrativnih granica koje su propisane u onom ternutku kada su te teritorije postale delovi Ukrajine. Čim vlasti u Kijevu saopšte da su spremni na povlačenje vojske iz tih regiona, kao i da saopšte da odustaju od planova da uđu u NATO, mi ćemo bukvalno istog trenutka narediti prekid vatre i započeti pregovore - rekao je Putin.

Govoreći o konferenciji u Švajcarskoj, Putin je rekao da će se dijalog svesti na obične demagoške razgovore sa ciljem da se okrivi Rusija.

- Bez učešća Rusije i otvorenog dijaloga nemoguće je rešiti ukrajinski konflikt i uopšte dogovarati se o celokupnoj bezbednosti Evrope - rekao je Putin.

Kada je reč o sporazumu SAD i Ukrajine po pitanju bezbednosti, Putin je rekao da je u pitanju blef, kao i da taj dokument nije validan. Kazao je i da je Rusiji svejedno kakve sporazume potpisuje Volodimir Zelenski, uz ocenu da tu postoji propagandistička komponenta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading