RUSIJA UVELA SANKCIJE BRITANCIMA! Moskva poslala opasno UPOZORENJE Londonu!

Autor:

Svet

03.06.2024

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovu odluku obelodanilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova

RUSIJA UVELA SANKCIJE BRITANCIMA! Moskva poslala opasno UPOZORENJE Londonu!

Foto: Tanjug/AP

Ruska Federacija donela je odluku da uvede sankcije protiv većeg broja britanskih političara, novinara i eksperata odgovornih za antirusko delovanje.

Ovu odluku je obelodanilo danas rusko ministarstvo spoljnih poslova. Kako je saopšteno, ove sankcije su odgovor na neprijateljske akcije britanske strane i uključuju predstavnike političkog establišmenta, novinarskog kora i stručne zajednice Velike Britanije.

Među sankcionisanim licima nalaze se lokalni političari odgovorni za formulisanje i sprovođenje londonskog antiruskog kursa, novinari, kao i stručnjaci koji su na negativan i neistinit način izveštavali o važnim društveno-političkim događajima u Rusiji.

Provokativna antiruska retorika britanskih zvaničnika

Rusko ministarstvo spoljnih poslova istaklo je da provokativna antiruska retorika britanskih zvaničnika i praktični koraci zvaničnog Londona u pravcu daljeg vojnog razvoja Ukrajine ukazuju na "neumoljiv stav britanskog rukovodstva da nastavi oštru sistemsku konfrontaciju" s Rusijom.

Takođe, naglašeno je da britanski mediji, koji rade prema nalogu vlasti, imaju vodeću ulogu u širenju rusofobije i dezinformacija o Rusiji.

Oštar odgovor ruske strane

Rusko ministarstvo spoljnih poslova poručilo je da će napori Britanaca da diskredituju i međunarodno izoluju Rusiju, uključujući i u kontekstu Severnog vojnog okruga, neizbežno dobiti odlučan i oštar odgovor ruske strane.

Takođe, Moskva je pozvala London da odbije vojnu podršku Ukrajini jer ona dovodi do žrtava među civilima i samo produžava agoniju neonacističkog režima u Kijevu.

Ovaj potez Rusije predstavlja nastavak tenzija između Rusije i Velike Britanije, a dalji razvoj situacije ostaje da se vidi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading