ŠOKANTAN SNIMAK IZ DNJEPROPETROVSKA! Ukrajinci otimaju SINA majci da ga odvedu na RATIŠTE! Cika i vriska, nastao je HAOS! (VIDEO)

Autor:

Svet

01.06.2024

23:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj događaj je usledio nakon stupanja na snagu novog zakona o mobilizaciji u Ukrajini, koji je doneo predsednik Volodimir Zelenski

ŠOKANTAN SNIMAK IZ DNJEPROPETROVSKA! Ukrajinci otimaju SINA majci da ga odvedu na RATIŠTE! Cika i vriska, nastao je HAOS! (VIDEO)

Foto: SajtZvicer tviter printscreen

Na nedavno objavljenom snimku zabeležena je dramatična scena u Dnjepropetrovsku, gde su ukrajinski vojnici pokušali da odvedu mladića na bojište.

U opisu snimka se navodi da očajna majka pokušava da odbrani svog sina od regrutacije koju sprovode ukrajinske vlasti, što je izazvalo brojne reakcije javnosti.

Novi kontroverzni zakon o mobilizaciji

Ovaj događaj je usledio nakon stupanja na snagu novog zakona o mobilizaciji u Ukrajini, koji je doneo predsednik Volodimir Zelenski.

Zakon, koji je izazvao polemike, omogućava regrutaciju zatvorenika i predstavlja odgovor na povećanje broja vojnika usred nove ruske ofanzive.

Takođe, on uključuje povećanje novčanih kazni za izbegavanje vojnog roka i smanjenje starosne granice za mobilizaciju sa 27 na 25 godina.

 

 

Reakcije i mere ukrajinskih vlasti

Uz novi zakon, ukrajinska vlada preduzima dodatne mere kako bi podržala svoje trupe.

To uključuje pojačane granične patrole radi hvatanja osoba koje izbegavaju vojnu obavezu, kao i obustavu konzularnih usluga za vojno sposobne muškarce koji žive u inostranstvu.

Sve ove akcije ukazuju na ozbiljnost situacije u Ukrajini i na napore vlasti da ojačaju vojnu prisutnost.

Ovaj događaj i novi zakon o mobilizaciji izazvali su brojne rasprave i zabrinutost kako u samoj Ukrajini, tako i u međunarodnoj zajednici.

Njihov uticaj na dalji razvoj situacije u regionu će svakako biti predmet pažnje i praćenja u narednom periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ana

03.06.2024 00:24

Kakav će to vojnik biti kada ga silom odvode? Umesto da pregovorima završe rat nedužni mladi ljudi gube živote.