PRIJATELJI SRBIJE ŠALJU MOĆNO ORUŽJE UKRAJINCIMA! Stižu brutalne rakete, Zelenski PRESREĆAN! Odmah opleo po Putinu

Autor:

Svet

27.05.2024

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa ruskom ofanzivom u istočnoj oblasti Harkov, Ukrajina se suočava sa ozbiljnim izazovima

PRIJATELJI SRBIJE ŠALJU MOĆNO ORUŽJE UKRAJINCIMA! Stižu brutalne rakete, Zelenski PRESREĆAN! Odmah opleo po Putinu

Foto: Tanjug/AP

Španski premijer Pedro Sančez i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potpisali su bilateralni sporazum o isporuci vojne opreme vredne milijardu evra.

Sančez je istakao važnost brze pomoći Ukrajini kako bi se odbranila, naglašavajući podršku njihovoj borbi za slobodu, teritorijalni integritet i suverenost.

Foto: Tanjug AP

Pedro Sančez

 

Podrška u teškim vremenima

Zelenski je došao u prvu posetu Španiji nakon 824 dana od početka ruske invazije na Ukrajinu.

Sa ruskom ofanzivom u istočnoj oblasti Harkov, Ukrajina se suočava sa izazovima, te je Zelenski zatražio podršku zapadnih saveznika u vidu dodatnog naoružanja.

Takođe, Ukrajina je nastavila sa bombardovanjem unutrašnjosti Rusije, što je izazvalo reperkusije u vidu žrtava.

Foto: AP/Ap

Volodimir Zelenski

 

Španska pomoć

Sančez je najavio isporuku desetak raketa za američke protivvazdušne sisteme Patriot i 19 korišćenih tenkova nemačke proizvodnje Leopard 2A4, uz odgovarajuću municiju.

Iako Španija ne može da pošalje kompletne protivvazdušne sisteme, već je isporučila rakete, čime pruža podršku Ukrajini u njihovoj odbrambenoj strategiji.

Zelenski u poseti španskom kralju

Ukrajinski predsednik je imao sastanak sa španskim kraljem Felipeom VI, a takođe je planirao sastanke sa predstavnicima španskog parlamenta i opozicije.

Zelenski je istakao zahvalnost Španiji na pruženoj pomoći i izrazio uverenje da će zajedničkim naporima uspeti da odole ruskoj agresiji, preneo je Index.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marko

28.05.2024 03:01

NA BUDALAMA SE ZARADJUJU PARE,SPANCI ZA STARO GVOZDJE DOBILI TOLIKU LOVU....ZANIMA ME KAKO CE UKRAJINA DA PLATI ZELENSKI VISE NIJE PRESEDNIK ALI POSTAO NAKUPAC HA,HA,HA,HA...