NISU JE UPLAŠILE RUSKE RAKETE: Ursula Fon der Lajen u Kijevu slavila Dan Evrope s ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

09.05.2023

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ursula fon der Lajen, predsednica Evropske komisije, u Kijevu je proslavila 9. maj kao Dan Evrope, a tu je doputovala jutro nakon žestokih ruskih raketnih napada na ukrajinsku prestonicu.

NISU JE UPLAŠILE RUSKE RAKETE: Ursula Fon der Lajen u Kijevu slavila Dan Evrope s ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Kijevske vlasti su saopštile da je protivvazdušna odbrana (PVO) Ukrajine oborila svih 15 krstarećih raketa koje su Rusi ispalili na glavni grad Ukrajine, baš kao i tokom ruske odmazde za pokušaj atentata na predsednika Vladimira Putina.

- Lepo je vratiti se u Kijev. Tamo gde se svakodnevno štite vrednosti koje cenimo. Zato je ovo prikladno mesto za proslavu Dana Evrope - napisala je Fon der Lajen na Tviteru.

Foto: Tanjug/AP

Ursula fon der Lajen, predsednica Evropske komisije

Ona je pozdravila odluku ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da 9. maj u Ukrajini bude obeležavan kao Dan Evrope.

Zelenski nakon sastanka sa predsednicom vlade Evropske unije izjavio da su razgovarali o pitanjima odbrane, sankcija Rusiji i evropskim integracijama.

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski

On je kazao da očekuje da će EU uskoro odobriti dodatne sankcije Rusiji zbog invazije na Ukrajinu.

Boravak Fon der Lajen u Kijevu poklopio se s vojnom paradom povodom Dana pobede na Crvenom trgu u Moskvi na kojoj je govorio ruski predsednik Vladimir Putin.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Gasa

02.06.2023 19:41

A da li bi bila na pravom mestu da se ne slavi nekakav Dan evrope nego ono što taj dan predstavlja a to je Dan pobede nad fasizmom?