RUSIJA IZVELA MASOVNE RAKETNE NAPADE! Eksplozija se čula i u Kijevu!

Autor:

Svet

10.02.2023

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ofanziva je počela u petak ujutru.

RUSIJA IZVELA MASOVNE RAKETNE NAPADE! Eksplozija se čula i u Kijevu!

Foto: Tanjug/AP

Rusija je izvela raketne i bespilotne napade, dan nakon što je predsednik Vladimir Zelenski posetio neke evropske zemlje kako bi se zalagao za oružje dugog dometa.

U petak ujutro, „neprijatelj je udario gradove i kritične infrastrukturne objekte“, saopštile su ukrajinske vazduhoplovne snage, dodajući da su Rusi rasporedili sedam bespilotnih letelica iranske proizvodnje, šest krstarećih raketa Kalibr i „do 35 protivvazdušnih vođenih raketa“ u nizu „masovne” napade.

Eksplozije su zabeležene u Kijevu, glavnom gradu, dok su se sirene za vazdušni napad oglasile širom zemlje, a Ukrajinci su pozivani da se sklone.

Rusija cilja visokonaponske objekte u nekoliko oblasti

Visokonaponski objekti u istočnoj, južnoj i zapadnoj Ukrajini pogođeni su ruskim projektilima, što je poremetilo snabdevanje električnom energijom, saopštio je operater mreže Ukrenergo.

- Neprijateljska avijacija je u vazduhu, a brodovi koji mogu da nose rakete Kalibr su u moru. Neprijatelj je lansirao projektile. Vazdušna uzbuna će biti duga - rekao je Maksim Marčenko, regionalni guverner južnog regiona Odesa i dodaje:

- Molim vas, nemojte ignorisati sirene za uzbunu i idite u skloništa. -

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading