Putin se oglasio povodom operacije u Ukrajini: Sve teče striktno po planu

Autor:

Svet

03.03.2022

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istakao je da nacionalisti i strani plaćenici u Ukrajini, između ostalog i sa Bliskog istoka, koriste civile kao živi štit.

Putin se oglasio povodom operacije u Ukrajini: Sve teče striktno po planu

Foto: Tanjug/AP

Putin poslao nikad jasniju poruku neprijatelju

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je na sednici Saveta za bezbednost da specijalna vojna operacija u Ukrajini teče striktno po planu i da se svi zadaci uspešno realizuju. Vojnici i oficiri koji učestvuju u operaciji su odvažni i ostaju u stroju i posle ranjavanja.

- Naši vojnici s punim razumevanjem ispravnosti cilja učestvuju u specijalnoj operaciji u Ukrajini, čak i posle ranjavanja ostaju u stroju - rekao je on, prenosi Sputnjik.

Putin je rekao da su ruske snage u regionu Volnovahe u DNR probili odbranu koju su ukrajinski nacionalisti držali osam godina.

Kako je istakao, nacionalisti i strani plaćenici u Ukrajini, između ostalog i sa Bliskog istoka, koriste civile kao živi štit.

- Rusi i Ukrajinci si jedan narod i od toga nikad neću odustati - poručio je Putin.

Putin i članovi Saveta bezbednosti na početku sastanka minutom ćutanja odali su počast poginulima tokom specijalne operacije u Ukrajini.

Kako je rekao ruski predsednik, vojnici se bore u Ukrajini kako niko ne bi ugrožavao bezbednost Rusije, istakavši da se Rusi ponose Oružanim snagama.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Kgbčova

04.03.2022 09:37

Srpska deca te mole, vrati se kući, ne bombarduj nuklearke, ne ubijaj, pa gde će ti duša!? Ima li šta hrišćansko u tebi,?

Vlada

05.03.2022 15:17

@Kgbčova - Zanima me koja to Srpska deca mole Putina da prekine a? Zar ona ista koja su ginula dok nas je zapad nezakonski bombardovao? Srpska deca mole da fašista Zelenski vrati Krim gde je pobio u zadnjih 8 godina na hiljade civila i decu! Kako je moguće to da precutavate a odobravate zapadne sile koje samo pogoršavaju stvari dajući Ukrajini oružje da što duže sve traje. Strasno je koliko oni lako se igraju životima nevinih da na kraju nemoze ni da se pobegne iz Ukrajine? To što zapad radi preko Zelenskog je sto puta gore. Nema bežanja-zabranjeno je. Haos