"BRAT MI JE NA JEDAN DEO UGAONE LEŽAO, A SESTRA..."! Porodica ubijenih Madžgalja ogorčena na policiju i tužilaštvo: "ON JE PUŠTEN DA POBIJE"!

Autor:

Svet

28.10.2024

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilac nije bio nadležan da dođe uveče, nego je došao sutra, tek u 10 sati ili 11, priča Velibor Madžgalj i kaže da u čitavom sistemu samo Vojska nije zakazala.

"BRAT MI JE NA JEDAN DEO UGAONE LEŽAO, A SESTRA..."! Porodica ubijenih Madžgalja ogorčena na policiju i tužilaštvo:  "ON JE PUŠTEN DA POBIJE"!

Foto: MUP Crne Gore, Facebook/Vijesti iz Bijelog Polja

Kuću Milenke i Jovana Madžgalja, koje je u petak veče ubio odbegli Alija Balijagić,  obezbeđuju dvojica policajaca, a njihova porodica ogorčena je zbog propusta nadležnih - i policije i tužilaštva, prenose Vijesti.

Brat stradalih Velibor Madžgalj, kazao je da je dežurna tužiteljka tek u jutro nakon ubistva, u 10 sati, došla na mesto zločina.

Tvrdi da je ostao bez nadražih jer policija nije ostala u petak da dežura kad im je prijavljeno da naoružani Balijagić šeta selom. 

Preko dana im je prijavljeno da šeta selima, nosi pušku i redenik. Došli su kod mojih brata i sestre, pokazali im fotografju Alije Balijagića i pitali je li to on, zadržali su se desetak minuta kod naše kuće i pošli. Da su ostali u selu ne bi se to desilo. Morali su ostati to veče, da ovde dežuraju, jer oni su, tačno su pustili da ih on pobije. On je pušten da ih pobije - kazao je on.

Republika

Foto: Printscreen/Facebook/Alija Balijagic

Brat ubijenih tvrdi da je Alija Balijagić pušten da ubija

 

Kazao je da je ubica, koji je preko dana ručao kod njegovog brata i sestre, došao nakon što je policija pošla iz zaseoka, naslagao blokove ispod prozora da bi mogao da puca kroz njega, razbio staklo i kada je Jovan ustao da vidi šta se dešava, pucao u njega.

- Brat mi je na jedan deo ugaone ležao. On, kako je udario u prozor, verovatno kundakom, on je skočio da vidi šta je, i on ga je tu ubio. Sestra je nazvala policiju i prijavila da je brat ubijen, a onda je i nju ubio -  kazao je on.

Brat stradalih rekao je da u čitavom sistemu samo Vojska nije zakazala.

- Tužilac nije bio nadležan da dođe uveče, nego je došao sutra, tek u 10 sati ili 11. Vojsci svaka čast, obezbeđuje, sede sa nama, ali mi ne smemo ni noćas noćiti ođe ako ne dođu - kazao je on.

Njegov brat Budimir tražio je da policija obezbeđuje kuću dok ne uhapse ubicu.

U selu u kom je u petak veče Balijagić ubio dvoje Madžgalja, reporteri Vijesti danas su zatekli samo dvojicu policajaca i trojicu pilota Aviohelikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova.

U Tomaševu, neposredno pre račvanja za Sokolac, na desetine je vojnih i policijskih specijalaca.

Policiji je iz više bjelopoljskih sela prijavljeno da je Balijagić primećen, ali nijedna prijava nije rezultirala lišenjem slobode odbeglog ubice, silovatelja i razbojnika.

Uglavnom su, objasnio je sagovornik, građani prijavljivali njima nepoznate osobe koje fizički podsećaju na Balijagića.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading