TAJ ČOVEK JE IZVRŠIO DRŽAVNI UDAR! Plenković oštro udario na Milanovića, tvrdi da sistematski razara hrvatsku vojsku

Autor:

Svet

21.10.2024

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer potkačio i Ruse...

TAJ ČOVEK JE IZVRŠIO DRŽAVNI UDAR! Plenković oštro udario na Milanovića, tvrdi da sistematski razara hrvatsku vojsku

Foto: Tanjug/Hina

Premijer Hrvatske, Andrej Plenković, danas je reagovao na odluku predsednika Zorana Milanovića da zabrani načelniku hrvatskog Generalštaba Tihomiru Kundidu učešće na sednici Odbora za odbranu hrvatskog sabora, nazivajući tu odluku "državnim udarom". Plenković je istakao da je ova situacija ozbiljna i da direktno utiče na Hrvatsku vojsku.

Plenkovićeva optužba za "državni udar"

Premijer Plenković je oštro reagovao na odluku predsednika Milanovića, nazivajući je "državnim udarom". On je istakao da zabrana načelniku hrvatskog Generalštaba da učestvuje na sednici Odbora za odbranu predstavlja direktni udar na Hrvatsku vojsku. Plenković je naglasio da je ova odluka Milanovića neprihvatljiva i da se nada da će biti adekvatno kažnjena na izborima.

Razlog Milanovićeve zabrane

Predsednik Milanović je zabranio Kundidu dolazak na sednicu Odbora pod obrazloženjem da postoje klasifikovane informacije o NATO misiji koja se odnosi na pružanje logističke podrške i pomoći ukrajinskim snagama. Ova odluka je izazvala žestoku reakciju premijera Plenkovića, koji je istakao da je ministar odbrane već pozvao Kundidu da objasni poslanicima okolnosti slanja hrvatskih oficira u Nemačku, u okviru NATO misije za pomoć Ukrajini.

Plenkovićeva poruka generalima, oficirima i vojnicima

Premijer Plenković je poslao poruku generalima, oficirima i vojnicima kako bi ih podržao u ovoj situaciji. On je istakao da postupci predsednika Milanovića narušavaju međunarodni ugled Hrvatske, te da je ova situacija korisna samo Rusiji. Plenković je naglasio da niko ne sme da bude izložen ovakvom ponašanju i manipulaciji, te da se nada da će građani to prepoznati na izborima.

Krajnje je zanimljivo pratiti političke tenzije u Hrvatskoj, koje su kulminirale ovom situacijom između premijera Plenkovića i predsednika Milanovića. Očigledno je da su stavovi oko pitanja vojne politike duboko podelili političke lidere, a ostaje da se vidi kako će ova situacija uticati na dalji razvoj političke scene u Hrvatskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading