"ČOVEK JE MRTAV, STRAŠNO" Svedoci opisali smrt direktora KBC Zagreb, objavljen snimak sa mesta nesreće (VIDEO)

Autor:

Svet

21.10.2024

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sumnja se da je direktor KBC Zagreb pao sa požarnih stepenica.

"ČOVEK JE MRTAV, STRAŠNO" Svedoci opisali smrt direktora KBC Zagreb, objavljen snimak sa mesta nesreće (VIDEO)

Foto: youtube/Emergency München

Direktor KBC Zagreb, Ante Ćorušić, poginuo je pri padu u bolnici, a svedok je za hrvatske medije ispričao kako je došlo do tragedije.

- Stajao sam s kolegom blizu ulaza u KBC Zagreb, kad smo čuli udarac. Otišli smo da vidimo šta se dešava i videli kako su već ljudi izašli iz bolnice. Radilo se o direktoru Anti Ćorušiću. Došao je njegov zamenik, glavna sestra, tim lekara. Pokušali su da mu pomognu - ispričao je svedok.

Prema njegovim rečima, sve se dogodilo kod zgrade Uprave, blizu samog ulaza u bolnicu.

Sumnja se da je direktor KBC Zagreb pao sa požarnih stepenica.

- Mogu vam potvrditi, čovek je mrtav. Strašno - rekao je Indeksu zamenik direktora KBC, Milivoj Novak.

Jutarnji list navodi da se smrtonosni pad se dogodio između zgrade Dermatologije i Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP).

Ćorušić je navodno udario glavom i ostao mrtav na mestu.

Ante Ćorušić je rođen 15. maja 1958. godine, u Splitu. Bio je predsednik Hrvatskog društva za ginekologiju i opstetriciju

Njegova karijera se ističe velikim doprinosom zdravstvenom sistemu Hrvatske, kao i aktivnim angažmanom u političkim i etičkim pitanjima vezanim za zdravstvo. Osim toga, poznat je po dugogodišnjem radu u Petrovoj bolnici i predavanjima na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Ćorušić je, pored medicinske karijere, bio uključen u politički život kroz članstvo u Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ), a bio je angažovan i na razvijanju strategija za zdravstvenu politiku Hrvatske. Bilo je naznaka da će biti i ministar zdravlja.

Poznat je po konzervativnim stavovima o pitanjima kao što su abortus i medicinski potpomognuta oplodnja. Protivio se abortusu, navodeći da to nije medicinski tretman, već usluga na zahtev i podržavao je uvođenje strožih etičkih procedura vezanih za prekid trudnoće. Takođe se protivio zakonima koji olakšavaju veštačku oplodnju, izjednačavajući ih sa eugenikom.

Tokom svoje karijere, ostao je dosledan u promovisanju restriktivnijih mera pristupa abortusu, zalažući se za obavezne konsultacije za žene koje razmatraju ovu proceduru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading