"NEMA UGOVORA SA LOBISTIMA IZ SAD": Oglasila se Vlada Crne Gore, evo zašto se spominje samo DONALD TRAMP

Autor:

Svet

18.10.2024

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reč je o pitanju na koje iz Trampove kampanje nisu želeli da odgovore.

"NEMA UGOVORA SA LOBISTIMA IZ SAD": Oglasila se Vlada Crne Gore, evo zašto se spominje samo DONALD TRAMP

Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Vlada Milojka Spajića demantovala je informaciju američkog CNN da Crna Gora ima ugovor s jednom američkom lobističkom kompanijom.

Američki CNN je sinoć, istražujući priču o misterioznoj kompaniji koja u kampanji prodaje satove donald tramp, pisao da su naišli na lokaciju koju, uz mnoge druge, koristi i - lobistička firma koja predstavlja Vladu Crne Gore.

CNN je o tome izvestio u članku koji govori o distribuciji brenda satova "Donald Tramp", koji se na internetu reklamira proizvodima "dizajniranim za predsednika, koji imaju snagu i preciznost proizvedenu u Švajcarskoj".

Reč je o pitanju na koje iz Trampove kampanje nisu želeli da odgovore.

- Tu adresu svojom smatra i korporacija koja prodaje tenisice sa Trampovim motivima, uz licencu koju ima sa bivšim predsednikom. Neki deluju i kao lobistička firma iz Vašingtona koja predstavlja Vladu Crne Gore, a o delovanju drugih postoji znatno manje tragova - objavio je CNN.

U saopštenju Vlade se podseća da je 43. Vlada Dritana Abazovića imala Ugovor o lobiranju sa kompanijom Bipartizan Solutions INC. (Adresa: 900 19th Street NW, Washington DC, 20006) koji je zaključen u nezakonitoj proceduri.

Iz Vlade, između ostalog, podsećaju da je taj ugovor raskinut po stupanju na dužnost 44. Vlade, a dokumentacija prosleđena na nadležnost SDT.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading