DRAMATIČNO! NASUKAO SE BROD PUN PUTNIKA: Ima povređenih, naređena HITNA EVAKUACIJA

Autor:

Svet

13.10.2024

02:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na brodu je bilo 30 ljudi

DRAMATIČNO! NASUKAO SE BROD PUN PUTNIKA: Ima povređenih, naređena HITNA EVAKUACIJA

Foto: YouTube Printscreen/FirstCoastNews

U subotu u ranim jutarnjim časovima, kod Splitskih vrata, morskog prolaza između ostrva Šolte i Brača, nasukao se putnički brod.

 

 

Na brodu je bilo ukupno 30 osoba, uključujući posadu i putnike, a brod je putovao iz Bola prema Kaštelima. Brod je bio u vlasništvu hrvatskog državljanina, a prema informacijama sa portala "Dnevnik.hr", nasukavanje se dogodilo oko 5:11 ujutro.

Hitna medicinska evakuacija

Nakon nasukavanja, kapetan broda je odmah obavestio MRCC Rijeka o troje povređenih putnika, za koje je zatražena hitna medicinska evakuacija. Službenici lučke kapetanije iz Ispostave Milna zajedno sa zaposlenima HMP Supetar uputili su se na teren kako bi pružili pomoć povređenima. Povređene osobe su prevezene u splitsku Gradsku luku, gde su ih preuzeli zaposleni HMP Split.

Evakuacija putnika

Nakon dolaska zamenskog putničkog broda istog vlasnika, preostalih 25 putnika prevezeno je u splitsku Gradsku luku, gde su upućeni na pregled u KBC Split. Službenici splitske Kapetanije i ILK Milna utvrdili su da nije došlo do zagađenja mora na mestu nasukavanja, te da je na brodu dužine 15 metara oštećen trup. Vlasniku broda naloženo je da organizuje komercijalno odsukavanje i tegljenje do sigurnog veza, gde će se nastaviti istraga o uzrocima ove pomorske nesreće.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading