APOKALIPSA NA ZEMLJI! Pogledajte JEZIVI snimak dolaska uragana do obala Evrope! Francuska PLUTA, Španci pogođeni olujom (VIDEO)

Autor:

Svet

10.10.2024

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci poplava i oluja širom Francuske, ali najviše je pažnje privukao Kirk kada se približavao obali te zemlje

APOKALIPSA NA ZEMLJI! Pogledajte JEZIVI snimak dolaska uragana do obala Evrope! Francuska PLUTA, Španci pogođeni olujom (VIDEO)

Foto: x/marco urrutia

U isto vreme kada je uragan Milton pete, najjače kategorije noćas stigao na Floridu i napravio pravu pustoš, i Evropu je pogodio jedan uragan.

Stari kontinent od danas se bori sa Kirkom koji na svu sreću nije tako jak kao Milton, ali je dovoljno zlokoban i opasan da je žestoko prodrmao Francusku i Španiju.

 

 

Najmanje jedna osoba poginula je kada je uragan Kirk pogodio južni deo Francuske, a više od 65.000 domaćinstava ostalo je bez struje, prenela je jutros francuska televizija BFM.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci poplava i oluja širom Francuske, ali najviše je pažnje privukao Kirk kada se približavao obali te zemlje.

Na snimku se jasno vidi sva opasnost koju je Kirk sa sobom doneo.

U Španiji je najviše pogođena Galicija, a u Francuskoj sam jug.

Vetar kod luke Set, na jugu Francuske, prevrnuo je tri čamca, pri čemu je jedna osoba poginula, a jedna je u kritičnom stanju.

Tri najugroženije opštine su Atlantski Pirineji, gde je 16.000 domaćinstava bez struje, Du, u kojoj je 9.500 domaćinstava ostalo bez struje i Jura, 4.900.

Železnički saobraćaj jutros je prekinut na nekoliko lokalnih linija u pet regiona zbog poplava i drveća koje je palo na pruge zbog urgana Kirk.

Francuski list Le Figaro objavio je da je sinoć zabeležena velika oštećenja u prostorijama Narodne skupštine.

U delu gde se nalaze poslaničke kancelarije, voda je ušla u deo prostorija, posebno u podrum.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading