SUZBIJANJE KRIMINALA I NESREĆA U KOMŠILUKU: Policajci će od naredne godine imati KAMERE na odeći

Autor:

Svet

30.09.2024

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova idejq uvođenja kamera koje će nositi policajci deo su projekta koji kreće sa javnom nabavkom i biće u primeni od naredne godine

SUZBIJANJE KRIMINALA I NESREĆA U KOMŠILUKU: Policajci će od naredne godine imati KAMERE na odeći

Foto: Profimedia, Shutterstock

Povodom najave da će hrvatski policajci nositi kamere na odeći, direktor hrvatske policije Nikola Milina kaže da iako je prema mnogim straživanjima Hrvatska među najbezbednijim državama, ne smeju se uspavati.

Milina je za uvođenje kamera koje će nositi policajci rekao da je reč o projektu koji kreće sa javnom nabavkom i biće u primeni od naredne godine.

"Imali smo pilot projekt, videli smo iskustva drugih zemalja, dobre i loše strane, ali ne vidimo tu ništa loše, naprotiv, vidimo tu boljitak i za policijskog službenika koji može sigurno i profesionalno postupati, a vidimo i boljitak za građane da im se ne krše na bilo koji način ljudska prava", rekao je Milina za HRT.

Govoreći o migrantima, on je rekao da je pritisak kontinuiran, ali da se hrvatska policija s njim efikasno nosi.

"Mi smo čak uveli nove alate za borbu protiv krijumčarenja ljudi. Ne bi ovaj rezultat koji je spomenut, 1500 uhvaćenih krijumčara samo ove godine, došao sam od sebe. To je jedan proizvod koji sada, mi nosioci na ovoj ruti i operativne akcije Zebra, gde se uključuje sve veći broj zemalja, od Francuske, Rumunije, Nemačke....", naveo je Milina.

Inače, zagrebački policajci su tokom velike akcije na auto-okupljanju "car meet" na Ljubljanskoj aveniji u zapadnom delu glavnog grada Hrvatske, među brojnim neispravnostima na prerađenim vozilima, kod jednog vozača pronašli čak tri mačete.

"Hladno oružje je oduzeto vlasniku tog neispravnog automobila i on će biti i prekršajno sankcionisan", saopštila je zagrebačka policija, a prenosi portal 24 sata.

Policija je navela da je obavljena kontrola ukupno 36 vozila i da su sedmorica vozača sankcionisani zbog utvrđene manje tehničke neispravnosti vozila, jedan zbog veće tehničke neispravnosti vozila, trojica vozača su sankcionisana zbog vozila bez istaknute ili slabo vidljive registarske tablice, a jedan vozač zbog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading