UHAPŠENI OPASNI BEGUNCI SA PSIHIJATRIJSKE KLINIKE: Denis (31) se sa Albancem s Kosova krio na NEOČEKIVANOM MESTU!

Autor:

Svet

07.09.2024

23:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon bega četvorice muškaraca proglašeno je vanredno stanje

UHAPŠENI OPASNI BEGUNCI SA PSIHIJATRIJSKE KLINIKE: Denis (31) se sa Albancem s Kosova krio na NEOČEKIVANOM MESTU!

Foto: Nemačka policija

Nemačke vlasti saopštile su danas da su uhapšeni Denis Eler (31), državljanin Bosne i Hercegovine i Zećir Bećiri (27) sa područja Kosova i Metohije nakon uspešne saradnje sa turskim vlastima.

Reč je beguncima s nemačke psihijatrijske klinike u bavarskom Štraubingu koji su 17. avgusta sa još dvojicom nemačkih državljana pobegli nakon što su inscenirali talačku krizu.

Naime, kako prenose nemački mediji, njih dvojica su locirana na potpuno neočekivanom mestu: migrantskom centru na tromeđi Turske, Grčke i Bugarske.

Dalje se navodi da su rukovodioci migrantskog centra u gradu Edirne primetili dvojicu migranata s neobičnim poreklom, tačnije, nisu dolazili iz uobičajenih zemalja odakle je većina migranata, piše Avaz.

Tek nakon što su ih legitimisali i detaljno proverili shvatili su da se radi o beguncima koje traže nemačke vlasti te da za njima postoji aktivna poternica.

Denis Eler je jutros deportovan u Nemačku i već je sproveden u zatvor u Bavarskoj, dok se Bećiri nalazi u pritvoru gde čeka na deportaciju.

Podsetimo, u Štraubingu je nakon bega četvorice muškaraca proglašeno vanredno stanje, a komesarka policije je na konferenciji saopštila informacije.

- Ovi muškarci su opasni, želeli smo da obavestimo stanovništvo što je pre moguće kako bismo ih zaštitili - naglasila je komesarka policije Ketrin Hiler.

Ona je posebno istakla da stanovnici ne treba da prilaze sumnjivim osobama, kao i da odmah obaveste policiju ako ugledaju begunce.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading