SAHRANJENI MIGRANTI KOJI SU SE UTOPILI U DRINI: Među njima i dečak - poruke porodica kidaju dušu

Autor:

Svet

31.08.2024

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Životi su im ugašeni pre nego što su mogli da ostvare svoje snove.

SAHRANJENI MIGRANTI KOJI SU SE UTOPILI U DRINI: Među njima i dečak - poruke porodica kidaju dušu

Foto: shutterstock

Na groblju Saraj u naselju Simin Han u Tuzli danas su sahranjena dvojica migranata, 15-godišnji dečak Mustafa Abdulmajid Mohamad i 20-godišnji Abdulvahed Hasan Amara, koji su se pre nekoliko dana utopili u reci Drini, prilikom pada sa čamca koji je prevozio migrante.

U prisustvu građana Tuzle i državljana Italije danas su sahranjena dvojica migranata koji su u potrazi za boljim sutra krenuli iz Sirije. Nažalost, smrt ih je zadesila na reci Drini prilikom pada sa čamca na kojem su se nalazili uz veću grupu ljudi.

Njihova tela su nedavno identifikovana, a želja porodice koja se nalazi u izbegličkom kampu u Turskoj je bila da se sahrane u Bosni i Hercegovini. Nešto pre klanjanja dženaze pročitana je prilično uznemirujuća poruka članova porodice koja je posredstvom video prenosa pratila sahranu najmilijih.

 - Nosili su veliku nadu u srcima za bolji život. Ostavili su svoju domovinu i voljene iza sebe u potrazi za boljom prilikom. Sanjali su o učenju i mestu koje prepoznaje njihove sposobnosti, gde bi mogli da izgrade bolju budućnost za sebe i svoje porodice, koje su oduvek sanjale o dostojanstvenom životu. Putovanje koje su započeli s velikom nadom pokazalo se surovijim nego što su ikada mogli zamisliti. Na putu ka Evropi njihovi životi su ugašeni pre nego što su mogli da ostvare svoje snove, ostavljajući za sobom bolnu uspomenu i neispunjenu nadu - navedeno je u poruci porodice stradalih.

Podsetimo, 12 migranata je stradalo na Drini nakon pada sa čamca na kojem se nalazilo 30 osoba. Identifikovano je njih 11. Devet je sahranjeno u Srbiji, dok je dvoje na tlu Bosne i Hercegovine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading