OPSADNO STANJE ZBOG UBICE BIBIJA KOJI JE UHAPŠEN U BEOGRADU! Odlučuje se o njegovoj sudbini (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

21.08.2024

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon sednice, Veće će doneti odluku o tome hoće li potvrditi, ukinuti presudu ili preinačiti odluku o kazni

OPSADNO STANJE ZBOG UBICE BIBIJA KOJI JE UHAPŠEN U BEOGRADU! Odlučuje se o njegovoj sudbini (FOTO/VIDEO)

Foto: Dnevni avaz

Damir Mehić Bibi (47), koji je u Tuzli osuđen na 17 godina i pet meseci zatvora, doveden je u Vrhovni sud Federacije BiH, te će se odlučivati o njegovoj sudbini. 

Kako je za "Avazu" ranije potvrđeno iz ove pravosudne institucije, za danas je zakazana sednica Veća Vrhovnog suda FBiH na kojoj će biti razmatrane žalbe na presudu Kantonalnog suda Tuzla iz februara 2023. godine u predmetu protiv Mehića. 

Nakon sednice, Veće će doneti odluku o tome hoće li potvrditi, ukinuti presudu ili preinačiti odluku o kazni.

Mehića je pravosuđe Srbije izručilo BiH prema poternici Kantonalnog suda u Tuzli jer je bio u begu.

Podsećamo, uhapšen je prošle godine u augustu na Aerodromu "Nikola Tesla" s lažnim dokumentima. Mehić je bio u bekstvu od 2013. godine, nakon krvavog obračuna u kojem je ubijen Emir Džinić. 

Mehić je uhapšen u avgustu u Beogradu kada je doputovao sa suprugom iz Italije, a priveden je kada je pokazao falsifikovana srpska dokumenta pograničnoj policiji. Proverom je utvrđeno da je od 2020. godine u bekstvu i da je na poternici bio zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 17,5 godina za ubistvo Emira Džinića i pokušaj ubistva Amira i Naila Hodžića 2013. godine u BiH.

Sumnja se da je on tada došao u Beograd jer je navodno unajmljen da ubije visokopozicioniranog člana škaljarskog klana, kao i da je skrivao Marjana Dimitrijevskog, člana vračarskog klana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading