MUŠKARAC (63) POGINUO DOK JE SEKAO DRVA: Na njega palo stablo bukve

Autor:

Svet

13.08.2024

23:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je najavila da će o ovom tragičnom događaju podneti poseban izveštaj

MUŠKARAC (63) POGINUO DOK JE SEKAO DRVA: Na njega palo stablo bukve

Foto: pixabay.com

Šezdesettrogodišnji muškarac nastradao je danas u šumi u Trojeglavi, kod Gniceareš, dok je obavljao radove sečenja drveća motornom testerom. Nesreća se dogodila oko 10 časova u privatnoj šumi, gde je muškarac radio na seči stabala bukve. Tokom rada, suvi vrh jednog drveta se iznenada odlomio i pao direktno na njega, udarivši ga u glavu. Povrede koje je zadobio bile su kobne, i muškarac je preminuo na mestu nesreće.

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska je potvrdila da su na mesto događaja odmah stigle hitne službe, ali su, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt. Telo preminulog je prebačeno na Odeljenje patologije u bjelovarskoj Opštoj bolnici "dr. Anđelko Višić," gde će biti izvršena obdukcija kako bi se utvrdile tačne okolnosti njegove smrti.

Policija je najavila da će o ovom tragičnom događaju podneti poseban izveštaj Opštinskom državnom tužilaštvu u Bjelovaru. Ovaj slučaj dodatno ističe rizike i opasnosti sa kojima se suočavaju radnici u šumarstvu, posebno prilikom obavljanja poslova seče drveća u teško pristupačnim i opasnim područjima.

 

Mere prevencije

Obuka i obavezna zaštita:

Osobe koje obavljaju seču drva treba da budu obučene za pravilnu upotrebu alata i nošenje zaštitne opreme.

Procena stabilnosti drveta:

Pravilno procenjivanje stanja drveta pre seče može pomoći u izbegavanju nesreća. Ako drvo izgleda nestabilno, potrebno je konsultovati stručnjaka.

Priprema terena:

Priprema radne površine i čišćenje prepreka može smanjiti rizik od padova i drugih nesreća.

Pravilno korišćenje opreme:

Upotreba alata u skladu sa uputstvima proizvođača i redovno održavanje opreme može pomoći u sprečavanju kvarova i nesreća.

Planiranje i koordinacija:

Razvijanje plana za seču i koordinacija sa drugim radnicima može pomoći u izbegavanju nesreća i osigurati da se sve aktivnosti obavljaju bezbedno.

Nesreće tokom seče drva mogu biti veoma ozbiljne, pa je važno pridržavati se sigurnosnih mera kako bi se zaštitili radnici i sprečili tragični incidenti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading