NASLONILA SE NA OGRADU, PA SE NABOLA NA ŠILJAK I ISKRVARILA DO SMRTI! Bizarna pogibija mlade žene!

Autor:

Svet

01.08.2024

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgubila je svest, pa umrla.

NASLONILA SE NA OGRADU, PA SE NABOLA NA ŠILJAK I ISKRVARILA DO SMRTI! Bizarna pogibija mlade žene!

Foto: ST/Tamara Pavišić

Ilustracija

U banjalučkom naselju Lauš mlađa žena je preminula od teških povreda, izveštavaju lokalni mediji. Očevici navode da je žena, vraćajući se iz prodavnice, iznenada izgubila snagu.

Pokušala je da se nasloni na ogradu, ali je izgubila svest i nabila se na šiljak ograde - ispričao je izvor iz istrage.

Smrt je nastupila za nekoliko sekundi jer je šiljak probio arteriju na vratu.

Služba hitne medicinske pomoći odmah je obaveštena, ali su lekari koji su stigli na lice mesta mogli samo da konstatuju smrt žene, šokirani prizorom. Komšije u naselju Lauš takođe su bile prisutne tokom tragičnog incidenta. Slučaj prijavljen 27. jula zaključen je kao zadesna smrt, izveštava Srpskainfo.

Prva pomoć kod povređivanja je ključna za smanjenje ozbiljnosti povreda i sprečavanje komplikacija. Evo osnovnih koraka koje treba pratiti:

1. Procena situacije i bezbednost

Osiguranje bezbednosti: Pre nego što pristupite povređenoj osobi, proverite da li je okolina bezbedna za vas i povređene. Uklonite opasne predmete ili situacije ako je moguće.

2. Pozivanje pomoći

Pozovite hitnu pomoć: Ako povreda izgleda ozbiljna ili ako niste sigurni, odmah pozovite hitnu pomoć ili obavestite lokalne službe za spašavanje.

3. Procena povreda

Procenite stanje povređenog: Proverite da li je osoba pri svesti, diše li i ima li puls. Ako je povređeni bez svesti, proverite dišne puteve i puls.

4. Prva pomoć za različite vrste povreda

Krvarenje:

Kod manjih povreda: Očistite ranu vodom i sapunom, nanesite antiseptik i prekrijte sterilnim zavojem.
Kod teških krvarenja: Primijenite direktan pritisak na ranu sa sterilnim zavojem ili čistom krpom. Ako krvarenje ne prestaje, nastavite sa pritiskanjem i podignite povređeni deo tela ako je moguće.

Prelomi:

Ako sumnjate na prelom: Stabilizujte povređeni deo koristeći improvizovani splint ili čvrsti predmet. Ne pomerajte osobu osim ako nije neophodno za njenu bezbednost.

Istegnuća i uganuća:

Primena R.I.C.E. metoda: Rest (odmor), Ice (led), Compression (kompresija) i Elevation (podizanje). Stavite led na povređeno mesto (ne direktno na kožu), obavezujte povređeno područje kompresijom i podignite ga iznad nivoa srca.

Opekotine:

Ohladite opekotinu: Stavite povređeno područje pod mlaz hladne vode ili koristite hladne obloge. Ne koristite led direktno na opekotinu. Pokrijte opekotinu sterilnim zavojem.

Udarci u glavu:

Procenite stanje: Ako povređeni izgubi svest ili ima simptome poput mučnine, povraćanja, zbunjenosti ili nesvestice, odmah pozovite hitnu pomoć. Ostanite sa osobom i pružajte podršku dok ne stigne profesionalna pomoć.

5. Praćenje stanja povređenog

Obratite pažnju na promene: Pratite stanje povređenog dok ne stigne pomoć. Ako dođe do pogoršanja simptoma, obavestite hitnu pomoć.

6. Održavanje smirenosti

Ostanite mirni: Važno je da ostanete smireni i pružate jasne informacije o situaciji kada pozivate pomoć. Vaša smirenost može pomoći povređenom da se oseća sigurnije.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading