TRAGEDIJA NA SKADARSKOM JEZERU: Sudarila se dva glisera, ima poginulih

Autor:

Svet

28.07.2024

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do sudara je došlo u subotu oko 22 sata.

TRAGEDIJA NA SKADARSKOM JEZERU: Sudarila se dva glisera, ima poginulih

Foto: Facebook/Turistička organizacija Vojvodine, Shutterstock

Jedna osoba je poginula, a sedam je povređeno u subotu veče u sudaru plovila na Žabljaku Crnojevića na Skadarskom jezeru u Crnoj Gori, javile su "Vijesti".

Kako je izvor iz Hitne medicinske pomoći rekao "Vijestima", u sudaru su učestvovala dva glisera, a jedna teže povređena osoba koju je transportovala Hitna pomoć je stabilno.

Njih nekoliko sa lakšim povredama, pre dolaska Hitne pomoći, privatnim vozilima su transportovani u Urgentni centar.

Do sudara je došlo u subotu oko 22 sata.

Podsetimo, prava drama odigrala se krajem maja na Skadarskom jezeru, kada je jak vetar podigao talase te je više osoba ostalo na čamcu. 

- Na čamcu su bile četiri osobe. Tri žene i muškarac. U akciji spasavanja su učestvovali svojim plovilom pripadnici Sektora granične policije - potvrđeno je iz Uprave pomorske sigurnosti.

Jak vetar, podigao je talase što je otežavalo akciju spasavanja.

Poznavaoci prilika u Nacionalnom parku ukazali su da je jezero izuzetno opasno usled vremenskih okolnosti kad je jak vetar, te da se proverava vremenska prognoza pre isplovljavanja.

Takođe, početkom istog meseca, mladićima koji su krenuli u obilazak jezera se pokvario čamac nasred vode. Na lice mesta odmah je poslata Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarskog jezera.

- Trojica mladića krenula je sa motornim čamcem u obilazak jezera. Međutim, motor na plovilu se pokvario, a oni zbog jakog vetra i velikih talasa nisu uspevali da se vrate do obale. Na svu sreću, brzom akcijom spasilačkih ekipa mladići su izvučeni na sigurno - potrdjeno je za RINU u Nacionalnim parkovima Crne Gore.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading